banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Mutatjuk, melyik étel vidítja fel, és melyik szomorítja el

Egy közvélemény-kutatásból kiderült, a kávé, az étcsokoládé és a szőlő mosolyt csal az arcunkra, míg a fánk, a szénsavas italok és a hamburger elszomorít.

Kétezer fős közvélemény-kutatást készítettek arról, hogy a különféle ételek miképpen befolyásolják az érzéseinket – olvasható a Sun oldalán. A kutatás szerint a koffein, a fekete csokoládé és a szőlő felvidít, míg a sütemények, a gyors kaják és a cukros üdítők elszomorítanak.

Fotó: pexels.com

A fehér kenyér és az édességek hosszú távon búskomorrá változtatnak minket. Mindössze tizenhat perccel az étkezés után már észlelhetjük hangulatunkban a pozitív vagy negatív változást. A kutatásból az is kiderült, hogy az emberek átlagosan havonta tíz alkalommal esznek nem egészséges ételeket, majd rájönnek, hogy ezektől a finomságoktól depresszívebbek lesznek.

Hayley Murgett, a tanulmány megrendelője azt mondta, a  diétás étrend az általános jóléthez közelebb visz bennünket, míg a magas só- és zsírtartalmú termékek ártanak a testi és lelki épségünknek. Hozzátette: a kiegyensúlyozottabb táplálkozással nemcsak a testünket töltjük fel, hanem az elménket és a lelkünket is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?