banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Ezért fontos naponta fokhagymát fogyasztani

A fokhagymának rengeteg pozitív hatása van az egészségre: a fogakat, az immunrendszert is erősíti, illetve lassítja az öregedést, és a magas vérnyomás ellen is megfelelő, írja az izeselet.hu portál.

  • Egészséges fogak

Egyes kutatások szerint fokhagymával kezelhető az ínygyulladás, de emellett antibakteriális, vírus- és gombaölő élelmiszer.

  • Jobb, fittebb közérzet

Különösen a fokhagymaolajról tartják úgy, hogy csökkenti a szívre jutó terhelést testmozgás során. Már az ókori görögök is javasolták az olimpiai sportolóiknak és azoknak, akik kemény fizikai munkát végeznek.

  • Csökkenti az öregedés hatásait

Alapvetően az öregedés úgy is leírható, hogy szervezetünk az élelmiszert és oxigént energiává alakítja, eközben sejtek pusztulnak el. Emiatt a bőr megereszkedik, illetve az agy működése is egyre lassul. A fokhagyma fogyasztása ennek a folyamatnak az intenzitását képes csökkenteni. 

Fotó: Pexels

  • Attraktívabbak leszünk tőle

Egy 2016-os kutatás szerint a fokhagyma fogyasztásától kellemesebb lesz a az ember testszaga, valószínűleg a fokhagyma mikrobákat elpusztító hatása miatt. Ez a trükk persze leginkább a randi előtti napon vethető be, hogy a kellemetlen lehelet már ne legyen érezhető.

  • Erősíti az immunrendszert

A legjobb eredmény eléréséhez nyersen kell fogyasztani, mert az allicin nevű hatóanyag melegítés hatására elveszíti ezt a képességét.

  • Jó a magas vérnyomás ellen is

A magas vérnyomás és a koleszterinszint közötti összefüggés ismert tény. A rendszeres fokhagymafogyasztás pedig hosszabb távon képes csökkenteni a koleszterinszintet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?