Erősíti az immunrendszert, ha reggelente vizet iszik éhgyomorra

Éhgyomorra négy adagban elosztva, összesen 640 ml vizet ajánlott elkortyolni, és fontos, hogy ébredés után és fogmosás előtt kell ezt a mennyiséget elfogyasztani. Ezt követően enni csak 45 perc múlva szabad, az étkezések előtt fél órával, és azok után 2 órával szintén egy pohár víz fogyasztása ajánlott, írja az nlc.hu portál.

A reggeli vízivás rutinja macerásnak tűnhet, ám egy sor pozitív hatása van.

Segít megszabadulni a méreganyagoktól

A beleket mozgásra ösztönzi, fokozza a kiválasztást a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása, így a szervezet gyorsabban és hatékonyabban szabadulhat meg a káros anyagoktól.

Javítja az anyagcserét

A megfelelő hidratáltság 24 százalékkal is felgyorsíthatja az anyagcserét, ami hatalmas segítség lehet a diétázók számára, hiszen így könnyebbé válik a fogyás. A megfelelő mennyiségű víz, főleg éhgyomorra fogyasztva tisztítja a vastagbelet.

Jó hatással van a bőrre

A dehidratáció miatt mélyülhetnek a ráncok és a pórusok is nagyobbak lesznek, de ha éhgyomorra megiszik legalább 500 ml vizet, akkor az javítja a vérkeringést, és ettől a bőre is ragyogni fog.

Fotó: Pexels

A vese egészségét is szolgálja

A húgyhólyag és a vesék egészségét közvetlenül is érinti a hidratáltság. Ha már reggel megiszik több, mint fél liter vizet, a vesék kiválasztása fokozódik, ezzel pedig nehezebben alakulnak ki lerakódások. A baktériumok is nehezebben tudnak megtapadni a húgyhólyagban, ha sok folyadékot fogyaszt.  

Erősíti az immunrendszert

A víz az immunrendszer, egészen pontosan a nyirokkeringés optimális működéséhez is szükséges. Ha pedig a nyirokkeringés megfelelő, akkor a fertőzéseknek is kisebb esélye van a szervezet védekezőrendszere ellen.

Megoldást jelenthet a reflux ellen

A népesség jelentős részének jelent gondot a savtúltengés, vagy a reflux. Természetesen az orvosi kivizsgálást nem helyettesíti, de sok esetben nagyban javít a helyzeten a víz, főleg, ha már éhgyomorra fogyasztja. Hígítja a gyomorsavat, amivel a gyomor nyálkahártyája is fellélegezhet.
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?