banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Test, lélek és libidó: a jóga növelheti a szexuális élményt

A jóga a testnek és a léleknek egyaránt hatalmas élményt nyújt, pont úgy, mint a szex, hiszen rengeteg energiát szabadít fel , fejleszti hajlékonyságot, növeli az önbizalmat és kikapcsolja az elmét. A legtöbb jógát gyakorló nő már tapasztalatból tudja, hogy a gyakorlatok által a szex is élvezhetőbbé válik. Erre világított rá a Harvard Medical School kutatása is, írja a femcafe.hu portál.

A jógának jótékony élettani hatásai vannak, már a legegyszerűbb légzés,- nyújtó,- és lazítógyakorlatok is hozzájárulhatnak az ember jobb közérzetéhez. Az ősi mozgásforma relaxáló, mélylégzés gyakorlatai erősítik a szívet és a vérkeringést, ami egyben az oxigén áramlását is serkenti a szervezetben.

Fotó: Pexels

Megakadályozza a méreganyagok lerakódását és felhalmozódását, ezzel egyidejűleg a szervezet könnyebben elkülöníti az ásványianyagokat is a csontokban és az artériákban. A mindennapi megszokott fájdalmak, mint a fej-és a hátfájás, valamint a nyak és a váll megfeszülése is javítható jógagyakorlatok segítségével. 

Több jóga = jobb szex

Fizikai szinten több kitartást és erőt ad, oldja a merevséget és a stresszt, ellazítja az alsó testrészeket, erősíti a medencét és segíti a csípőmozgást. Feszültségoldó és nagyobb testtudatosságot eredményező tevékenység, ezért emelheti magasabb szintre a szexualitást. A vérkeringés serkentése intenzív izgalmi állapotot, az erősebb izmok pedig, erősebb orgazmusélményt eredményeznek.

Már heti egy jógaedzés is elegendő ahhoz, hogy a szexuális életben is komoly változások következzenek be.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?