banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Mondjon le az üdítőről, alkoholról és kávéról: ez történik a szervezetével, ha 4 hétig csak tiszta vizet iszik

A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás az egészséges életmód feltétele, sokan mégsem tudják napi szinten tartani az ajánlott értéket. Vannak, akik cukrozott üdítőkkel, alkohollal és koffeines italokkal próbálják pótolni a folyadékot, holott ezek egyáltalán nem megfelelőek. Az egyszerű tiszta víz fogyasztása már 4 hét alatt változásokat hoz a szervezetben, írja a femina.hu portál.

Fotó: Pexels | Daria Shevtsova

Növeli a szellemi teljesítményt 

A Frontiers in Human Neuroscience lapban megjelent tanulmány szerint, ha egy hónapon keresztül tiszta vizet fogyaszt, az serkenti az agyműködését. Mivel az agy normális működéséhez nélkülözhetetlen az oxigén, amelynek a víz remek forrása, segítségével felgyorsulnak az agyi funkciók, javul a memória és a koncentrációs képesség is. Aki 8-10 pohár vizet iszik naponta, annak a kognitív teljesítőképessége 30 százalékkal növekszik.

Erősíti a csontokat

A víz támogatja az ízületek rugalmasságát, emellett segíti a kalcium beépülését és eljuttatását a csontokba, amiknek egyharmada folyadékból áll. 

Segíti a zsírégetést

Andrea N. Giancoli dietetikus szerint, ha étkezés előtt 1-2 pohár vizet iszik az ember, szinte észrevétlenül kevesebbet fog enni, a fogyás pedig csak kalóriadeficit esetén indul el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Serkenti az anyagcsere-folyamatokat

A rendszeres folyadékfogyasztás az anyagcsere folyamatára is hat, ami nagyban befolyásolja a sikeres fogyókúrát. Ha legalább egy hónapon át naponta a szükséges folyadékbevitelt víz segítségével elégítik ki, bizonyítottan felgyorsul az anyagcsere.

Építi az izmokat

A víz az izomtömeg 76 százalékát teszi ki, hiányában a kemény munka következtében kialakult izomcsoportok lassan eltűnnek. Ezzel szemben rendszeres fogyasztása segíti a fehérjék beépülését is az izmokba.

Kapcsolódók

Kimaradt?