Míg a városlakók békésen aludtak, vaddisznók tivornyáztak Szováta utcáján

Közel 10 vaddisznó kóricált az éjszaka a szovátai üdülőtelepen, a Medve-tó közelében – mivel hajnali 4 óra körül történt az eset, autók és emberek hiányában a vadak ráérősen szaglászták körbe a helyszínt. Az egyik étterem térfigyelő kamerája rögzítette az esetet, a felvétel a YouTube-ra is felkerült, ironikusan az Állatkert címet kapta.

Különös videó jelent meg a közösségi médiában: az éjszaka közepén egy vaddisznó bukkan fel Szováta üdülőtelepi útján, az állatot pedig szerre követi 8 társa. Akár egy mesefilm jelenete is lehetne: sorra jelennek meg a vadak, egyik szalad a másik után, a „reflektorfényben” pedig ki-ki ráérősen forgolódik, szökken az aszfalton. Többen közülük élelem után kutatnak és az utat szaglásszák, majd lassacskán eltűnnek a közeli Petőfi parkban.

A városlakók számára kevésbé humoros az eset, ugyanis, amikor nem a szemetesek körül ólálkodó medvék elriasztásával küzdenek, akkor arra ébrednek, hogy a biztonságosnak vélt utcáikon éjszakánként vaddisznók tivornyáznak. Felháborodásukat és meghökkentségüket jól szemlélteti a videó ironikus címe, hiszen lassacskán úgy érzik, az üdülőváros „állatkerttelepüléssé”, „állatsimogatóvá” alakul, annyi a vad az utakon. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?