Új telefonos alkalmazással népszerűsítik Szovátát és környékét

Szováta Város Önkormányzata és a Szovátai Turisztikai Információs Iroda az idén új internetes alkalmazással várja az odaérkezőket. A telefonos applikációt a hétvégén mutatták be a város fürdőtelepén, és máris sokan letöltötték – írja szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében az önkormányzat.

Az alkalmazás célja a szovátai turisztikai látványosságok, szabadidős tevékenységek, a felfedezésre érdemes természeti és épített örökségek, valamint a kulturális sokszínűség népszerűsítése. A Visit Sovata információkat tartalmaz a különféle turisztikai ajánlatokról, amelyeket fő- és alkategóriákba sorolva találhat meg az érdeklődő.

A turisztikai látványosságok rövid ismertetése mellett fotókat és videókat is találhatunk a képgalériában, valamint virtuális túrázásra is lehetőség van egy 360 fokos panorámafénykép formájában. Az alkalmazás azt is lehetővé teszi, hogy a szovátai eseményekre érkezők kapcsolatba lépjenek az adott program szervezőjével, vagy hozzáférjenek annak weboldalához.

A Séták kategóriában megjelenő térkép lehetőséget nyújt egy adott útvonal bizonyos szakaszainak felfedezésére a Google Maps segítségével, ebben az esetben a navigációhoz a turistának engedélyeznie kell telefonján a helymeghatározást.

A különböző látnivalóknak szentelt oldalakon ajánlásokat is találhatunk a közeli vagy témájukban hasonló látványosságokhoz Szovátán és környékén, az alkalmazásban a helyi vendéglátó egységek ajánlásai is megtalálhatóak.

Eseménynaptárt is feltöltöttek a platformra, amely információkat tartalmaz a szovátai koncertekről, előadásokról, valamint egyéb szórakoztató és kulturális eseményekről. A Visit Sovata alkalmazás iOS és Android rendszerben ingyenesen letölthető az AppStore és a GooglePlay online áruházból. Használatához internetkapcsolat szükséges.

Kapcsolódók

Kimaradt?