banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Nyaralás 2021: a tengerpart drágább, mint a Székelyföld, az árak felső határa a csillagos ég

Egy mamaiai szálláshelyen két éjszaka, két személyre 10 ezer lejbe kerül.

Átlagban 800 és 1 000 lej közötti összegbe kerül a szállás egy háromcsillagos hotelben, két személy részére, egy júliusi hétvégén a legnépszerűbb tengerparti üdülőhelyen, Mamaian. A Ziarul Financiar gazdasági napilap a világ legnépszerűbb szállásfoglaló portálja, a www.booking.com ajánlatai alapján számította ki az átlagot.

Ahogy szaporodnak az igényelt szolgáltatások, például a vendégek a szállodában szeretnének étkezni, illetve nő a szállás konfortszintje, úgy emelkednek az árak. Van olyan négycsillagos mamaiai hotel, ahol július 23. és 25. között 4 500 lejért lehet megszállni.

Bár ennyi pénzért már a legtöbb nyugat-európai nagyvárosban, illetve tengerparti üdülőhelyen el lehet tölteni egy hétvégét, nagyon jó körülmények között, ez távolról sem a legborsosabb ajánlat a román tengerparton. Egy, a Siutghiol-tó partján található üdülőtelep lakosztályában 10 256 lejbe kerül eltölteni az utolsó júliusi hétvégét.

Az, hogy mitől különleges a szóban forgó szálláshely, a Bookingon fellelhető leírásból nem derül ki, csak az, hogy ezért az összegért ingyenes wi-fi, mikrohullámú sütő, kávéfőző, merülő forraló és lapostévé áll a vendég rendelkezésére, ami napjainkban nem túl nagy szenzáció.

Ehhez képest kifejezetten barátinak mondható árakkal dolgozik a korábbi focizseni, Gheorghe Hagi szállodája, a Yaki, ahol már 2 800 lejért meg lehet szállni a szóban forgó időszakban, úgy, hogy reggelit és ebédet is kap az ember.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Székelyföldön jóval emberibb árakon lehet szállást foglalni július végére. Szintén a Booking információi szerint Szovátán átlagosan 300 lejért eltölthet két fő egy hétvégét. A Medve-tó partján 1 650 lejbe kerül a legdrágább szálláshely, 2 400 lejért pedig hat hálószobás kulcsosházat lehet bérelni a szóban forgó időszakra.

Tusnádon még olcsóbbak a szálláshelyek, az átlagár 250 lej körül van, míg a legdrágább szállodában 1 000 lejbe kerül egy kétágyas szoba két éjszakára. Parajdon is 1 000 lej a legdrágább szállás, 300 lejért pedig elég nagy a választék.

Tavaly, hosszú idő után első alkalommal Konstanca megyébe látogatott a legtöbb turista, amely, így megelőzte Bukarestet és Brassó megyét. Ennek az volt az oka, hogy az utazási korlátozások miatt sokan a román tengerpartot választották azok körül, akik korábban szívesebben nyaraltak Bulgáriában, Törökországban vagy Görögországban.

(Nyitókép: Agerpres)

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?