Reál tantárgyakat oktatók pályázhatnak laboratóriumi felszerelésre

Július végéig pályázhatnak a pedagógusok a Marosszéki Közösségi Alapítvány által meghirdetett Stiințescu elnevezésű programjára, amellyel Maros megyei, reál tantárgyakkal (fizika, kémia, matematika, informatika, robotika) foglalkozó oktatási projekteket támogatnak.

A kezdeményezők célja az, hogy ezeket a tantárgyakat a tanárok vagy az oktatással foglalkozó civil szervezetek szemléletesebb eszközökkel tanítsák. Fontos szempont, hogy a korszerűbb oktatási módszerrel felkeltsék a diákok érdeklődését is a tantárgyak iránt, kezdve az első osztálytól egészen a tizenkettedik osztályig – nyilatkozta a marosvásárhelyi sajtónak Gál Sándor, a Marosszéki Közösségi Alapítvány elnöke.

„A pályázás nagyon egyszerű, a weboldalunkon megtalálható a pályázati felhívás és az űrlap is, a pályázóknak ezt kell kitölteniük. A pályázati űrlap egy leíró részt is tartalmaz, ahol a pályázó tanár, civil szervezet kifejtheti, hogy mit szeretne megvalósítani. Emellett egy költségvetési része is van, amelyben megadhatják a tevékenység várható költségeit” – részletezte Gál Sándor.Illusztráció: Pixabay

Mint fogalmazott, minden tanár szembesül, azzal, hogy nehéz gyakorlatokat elvégezni az iskolákban, hiszen a legtöbb esetben a laboratóriumok nem megfelelően felszereltek, holott ez adhatná meg a kezdeti impulzust ahhoz, hogy egy adott témát megfelelően kutassanak.

A pályázat elnyerése esetén az oktató vagy oktatással foglalkozó civil szervezet megvásárolhatja a szükséges szemléltető eszközöket, valamint színesebbé, korszerűbbé teheti az oktatást – tette hozzá az alapítvány elnöke. A tanárok, valamint civil szervezetek mellett iskolák is pályáztak, sok esetben a pályázó csoportban a diákok is részt vettek ötleteikkel.

Hangsúlyozta, a szemléltető anyagokon kívül laboratórium kialakítására, valamint különböző szoftverekre is lehet összeget lehívni. A felső tagozatokban a fizika és kémia oktatásához szükséges berendezésekre, míg az alsó tagozatokban a természettudományokat érdekessé tevő felszerelésekre lehet pályázni. Projektenként akár 4-10 ezer lejt is le lehet hívni – összegezte Gál Sándor. A pályázat leadásának határideje július 31.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?