Csaknem négyezer Maros megyei diák iratkozott be kilencedik osztályba

Hétfőn volt az általános iskolából a középiskolába való átiratkozás utolsó napja, ezzel lezárult az első beiratkozási szakasz. Maros megyében közel négyezer diák kezdi a kilencedik osztályt szeptemberben.

Miután a tanulók bejelölték az általuk választott szakokat, a képességvizsgán elért eredménytől függően a digitalizált rendszeren keresztül osztják ki a helyeket a megye középiskoláiban. Az országos képességfelmérő vizsgán elért átlag a végleges jegy 80 százalékát, a fennmaradó 20 százalékot a diák V–VIII. osztályban elért összesített átlaga teszi ki. A Maros Megyei Tanfelügyelőség munkatársai úgy becsülik, hogy mindazok, akik jelentkeztek és sikeresen vizsgáztak a képességfelmérőn, beiratkoztak középiskolába.

„A rendelkezésre álló helyek száma elegendő, ugyanakkor vannak diákok, akiket az első iratkozási szakaszban nem osztottak be az általuk választott középiskola valamelyikébe, mivel a képességfelmérőn elért átlaguk nem volt elegendő az illető osztályba vagy iskolába való bejutáshoz. Őket a második szakaszban újraosztják” – tájékoztatott Illés Ildikó Maros megyei főtanfelügyelő-helyettes.

Hangsúlyozta, a több mint 3900 Maros megyei V–VIII. osztályt végzett diák számára csaknem 4800 helyet biztosítottak megyeszinten, hogy minden tanuló sikeresen beiratkozzon a középiskolába. A középiskolai felvételi eredményét július 14-én, csütörtökön teszik közzé. A kifüggesztett eredményt követően a diákoknak öt nap áll rendelkezésükre, hogy benyújtsák irataikat a beiratkozáshoz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?