Ekkor kezdődik az óvodai iratkozások időszaka

Hétfő késő este Facebookon tette közzé az oktatási minisztérium az óvodai iratkozások dátumát. Közleményt további részletekkel egyelőre nem adott ki a szaktárca.

A közösségi médiában megosztott infografika szerint május 25. és június 5. között kérvényezhetik a szülők azoknak a gyermekeknek az óvodába való újraíratását, akik ebben tanévben is óvodások voltak, és még nem iskolakötelesek. 

Azoknak a jelentkezését, akik eddig nem jártak óvodába, több szakaszban fogadják: június 8.–július 3. között, július 20.–augusztus 10. között., és augusztus 11-e és 31-e között zajlik az úgynevezett „korrekciók” szakasza. 

 

További részleteket egyelőre nem közölt a szaktárca. Pár nappal ezelőtti közleményében azt hangsúlyozta, hogy online, a minisztérium által kidolgozott program szerint lehet majd beíratni a gyerekeket az óvodába és az előkészítő osztályba, valamint azt, hogy a gyermekek pszichoszomatikus értékelését a szülők/törvényes gyámok felelősségnyilatkozata helyettesíti majd, amelyhez csatolják az illetékes óvoda vonatkozó okmányát. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?