Ötmillió euróra pályázik a nagyváradi sürgősségi kórház

Ötmillió euróra pályázik a nagyváradi Sürgősségi Kórház az országos helyreállítási terv pénzalapjából. A projekt a nozokomiális fertőzések visszaszorítását és megelőzését célozza.

A betegellátás során vagy annak következtében létrejövő, úgynevezett nozokomiális fertőzések visszaszorítása és megelőzése érdekében pályázik ötmillió euróra a Bihar megyei Sürgősségi Klinikai Kórház. Gheorghe Carp kórházmenedzser a Bihoreanul portálnak azt mondta, hogy az igazgatótanács a héten hagyta jóvá a pályázatot, amelyhez az országos helyreállítási terv (PNRR) pénzalapjából remélnek támogatást.

Fotó: polgármesteri hivatal

A projekt egyebek mellett laboratóriumi felszerelesések vásárlását, légtisztítók, sterilizátorok és automatizált fertőtlenítő rendszerek beszerzését célozza.

A váradi kórház kimutatása alapján tavaly 0,78 százalékos volt a nozokomiális fertőzés előfordulási aránya a hazaküldött betegeknél, ami 2021-hez viszonyítva 0,24 százalékos növekedést jelent, ugyanakkor elmaradnak az országos, mintegy 1 százalékos aránytól. Többnyire az ortopédiai, sebészeti és kardiológiai osztályokon kezelt betegeknél fordult elő; elsősorban a fertőtlenítőszerekre rezisztens baktériumok és vírusuk okozták.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?