Cseke Attila: elkezdődhet a vaskohsziklási kórház balneológiai központjának kiépítése

Kedden aláírták a vaskohsziklási kórház balneológiai központjának kiépítésére vonatkozó kivitelezési szerződést. „23,68 millió lejjel támogatja a fejlesztési minisztérium azt, hogy egy korszerű korházban, jobb ellátásban részesüljenek a betegek” – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter a Bihar megyei RMDSZ közleménye szerint.

A tárcavezető elmondta, a beruházás eredményeként a vaskohsziklásiaknak, a Fekete-Körös menti közösségeknek, de a távolabbról érkező betegeknek is korszerű felszereléssel ellátott egészségügyi létesítményt építenek, amely lehetőséget ad a hidrokinetoterápiás gyógyfürdőre és gyógymasszázsra.

Illusztráció: Bihar megyei RMDSZ

A tervek szerint az 1970-es és 1980-as években épült kórházépületet 2024-ig korszerűsítik. A kibővített és modern felszerelésekkel ellátott gyógyfürdő központban orvosi rendelőket és elsősegélynyújtó pontot létesítenek, a betegek számára pedig szálláshelyeket és étkezdét is építenek.

A balneológiai központban továbbá galvanikus gyógyfürdők, paraffinos csomagolás, ultrahangos terápia, fizioterápia, elektroterápia és magnetoterápia lehetőséget is biztosítanak – tette hozzá a tárcavezető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?