Sepsiszentgyörgy: meredeken nő a koronavírusos betegek száma

Egyre többen jelentkeznek a sepsiszentgyörgyi kórház sürgősségi osztályán koronavírus fertőzéssel, de az esetek többségében könnyebb lefolyású a betegség ezért nem indokolt a fertőzöttek kórházi beutalása, számolt be András Nagy Róbert.

A kórházigazgató szerint a nyár folyamán egyetlen koronavírusos beteget sem kezeltek a sepsiszentgyörgyi kórházban, ám az elmúlt másfél hétben megközelítette a 20-at a kórházi ellátásra szoruló fertőzöttek száma, jelenleg is vannak betegek, akiket megviselt a fertőzés és oxigénpótlásra szorulnak.

A szerző felvételei

András Nagy Róbert szerint úgy szervezték meg a kórház tevékenységét, hogy ha nő is a koronavírus-fertőzöttek száma, akkor gyorsan növelni tudják betegek ellátásának kapacitását, gyakorlatilag tartják magukat az egészségügyi minisztérium irányvonalához, miszerint a kórházak „legyenek kreatívak” a tevékenységük megszervezésekor.

A sepsiszentgyörgyi egészségügyi intézmény igazgatója emlékeztetett, hogy a nyár folyamán a fertőző részleg egy félemeletét, összesen 9 betegágyat tartottak fenn a koronavírus fertőzötteknek, ám 10 napja a koronavírusos betegek ellátását visszaszervezték az egész emeletre, és jelenleg 27 ágyat tartanak fenn számukra. Emellett az intenzív terápiás osztályon 3 ágyat tartanak fenn a koronavírus-fertőzötteknek.

A kórházak szeptember 30-ától visszatérnek abba a finanszírozási rendszerbe, amikor az alapján kapnak pénzt az egészségbiztosítótól, ahány beteget kiutalnak, mutatott rá András Nagy Róbert, aki azért aggódik, hogy ha a következő időszakban ismét megnő a kórházban kezelt koronavírus-fertőzöttek száma, akkor kevesebb olyan beteget tudnak ellátni, akik más panasszal fordulnak hozzájuk, és nem lesz elég pénzük az intézmény fenntartására.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?