Minden, amit tudni kell az energiakártyák használatáról

Mint ismert, február elsejétől kezdik el kiosztani az energiakártyákat, amelyeket energiaszámláik kifizetésére használhatnak a kedvezményezettek.

„Tudjuk, hogy a fűtésszezon rengeteg családnak és hátrányos helyzetű embernek jelent nehézséget, ezért idén a fűtés- és energiaszámlákra költhető 1400 lejes támogatással is segítjük őket. Az infláció és energiaválság miatt rengeteg család és kis jövedelmű állampolgár került nehéz helyzetbe, ezért az RMDSZ kormányzati munkájában kiemelt szerepet kap a rászorulók megsegítése” – jelentette be Hegedüs Csilla államtitkár. Hozzátette, a támogatást két részletben utalják ki, az elsőt februárban, a másodikat szeptemberben. Minden érintett megkapja a kártyát postai úton, nem kell ezért külön jelentkezni.

Illusztráció: Unsplash

Mi az az energiakártya?

Az energiakártyát a nehéz helyzetben lévő és kis jövedelemmel rendelkező állampolgárok kapják. A kártyán lévő segéllyel a számlákat lehet kifizetni. A támogatás összesen 1400 lej és két részletben utalják ki, az elsőt februárban, a másodikat szeptemberben.

Milyen számlát lehet kifizetni a kártyával?

Villany, gáz és központi fűtésszámlák, gázpalack, tűzifa, fűtőolaj, fapellet és egyéb fűtőanyagok kifizetésére. Az energiakártyával aktuális vagy elmaradt számlákat lehet fizetni.

Kik kapnak kártyát?

Nyugdíjasok (60 év fölöttiek), akiknek 2 ezer lej alatti a jövedelmük, rokkantnyugdíjasok, akiknek 2 ezer lej alatti a jövedelmük, súlyos vagy közepesen súlyos fogyatékkal élő személyek, akiknek 2 ezer lej alatti a jövedelmük, családtámogatásban részesülő családok, szociális segélyben részesülő családok és személyek. Fontos, hogy a háztartásban az egy főre eső nettó jövedelem nem haladhatja meg a 2 ezer lejt.

Hogyan állítják össze a támogatottak végleges listáját?

A Munkaügyi és Szociális Védelmi Minisztérium létrehoz egy listát, amelyen a fent említett kategóriába tartozó összes állampolgár szerepel. Ellenőrzik a jövedelmeiket, és hogy hányan laknak a jogosulttal egy háztartásban. Emellett kiszámolják az átlagjövedelmet és ellenőrzik, hogy az összeg nem lépi-e át a 2 ezer lejes küszöböt.

A kártyát a Román Posta kézbesíti mindenkinek 2023. február 1. és 28. között, ezt nem kell külön igényelni. Az átvételkor minden támogatott aláír egy nyilatkozatot, hogy megkapta a kártyát. 2024. január 1-jén minden kártya lejár, függetlenül attól, hogy marad-e rajta pénz vagy sem.

Illusztráció: Agerpres/EPA

Ezt követően azoknak a tömbházban lakóknak, akiknek távfűtésük van, fel kell keresniük a tulajdonosi/bérlői szövetséget (asociația de proprietari/locatari), amelyikhez tartoznak. Kérniük kell egy adósságérvényesítő igazolást (certificat de validare a datoriei), amire szükség lesz a kifizetéskor.

A támogatott február 20-tól mehet fizetni a postahivatalba, vagy megvárhatja a postást, akinél szintén fizethet. A támogatottnak a fizetéshez magával kell vinnie a postára a személyi igazolványát, a számlát, az energiakártyáját, a távhőszolgáltatóra kapcsolt tömbházlakók esetében az adósságérvényesítő igazolást szükséges csatolni.

Ha valaki más fizet be a támogatott helyett, a támogatott személynek írnia kell egy felhatalmazást arra a személyre, aki befizet. Ilyenkor a felhatalmazás mellett a felhatalmazott felmutatja személyi igazolványát is.

Hányszor lehet fizetni a kártyával?

Egy kártyával többször is lehet fizetni, maximum nyolcszor. Több energiaszolgáltatónak is lehet utalni a pénzt, egészen addig, amíg az el nem fogy a kártyáról. Az energiatámogatás nem számít jövedelemnek, ezért nem befolyásolja a támogatott személynek járó többi segélyt.

Mi történik, ha nem kap valaki kártyát, de jogosult lenne rá?

Ha valaki nem kapja meg a kártyát, de úgy érzi, jogosult lenne rá, hívja a postai call center számát: 0319966, ahol tájékoztatnak, hogy mi a teendő.

Részesülhet-e valaki többször a támogatásban?

Azok, akik egynél több kategóriába tartoznak, csak egyszer kapják meg a támogatást. Ha egy háztartásban több jogosult lakik, a támogatás háztartásonként csak egyszer jár. Ha egy háztartásban több támogatott lakik, mindannyiuk neve felkerül a kártyára (így bármelyikük felhasználhatja). A kártya szólhat a támogatott személy nevén kívül más nevére is. Viszont csak olyan személy nevére szólhat a kártya, aki a támogatott személlyel egy háztartásban lakik.

Illusztráció: Agerpres

Hogyan és hol lehet fizetni?

Fizetni a Román Postánál vagy a postásnál lehet. A fizetéskor fel kell mutatni a szükséges dokumentumokat (energiakártya, személyi igazolvány, befizetendő számla) és ki kell tölteni egy postai utalványt az energiaszolgáltatónak címezve. Ezután a támogatott megkapja a fizetési bizonylatot, amelyre ráírják, hogy mennyi pénz maradt a kártyán, mekkora összeget fizetett be és ki(k)nek fizetett. Azoknak, akiknek nincs lehetőségük elmenni a postára, a helyi postásnál is befizethetnek. Ebben az esetben is szükséges az energiakártya, a személyi igazolvány és a befizetendő számla (vagy tömbház esetében az adósságérvényesítő igazolás).

Az energiakártyáról nem lehet készpénzt felvenni és csak energiaköltségekre lehet használni. A kártyát nem lehet eladni, sem eladományozni. Minden eladási kísérlet érvényteleníti a kártyát, illetve 42–60 ezer lej közötti bírsággal jár. Ha a kártyával megpróbálnak mást fizetni, mint energiaköltség, szintén 4500–5000 lej közötti pénzbüntetés jár.

Mi az a szociális ankét, és mikor van rá szükség?

Előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor egy fogyasztási helyen (háztartásban) a már nem ott élő, de az okmányokban szereplő személy jövedelmét veszik figyelembe, és az illető személyt nem lehet törölni a lakcímről. Ebben az esetben szociális ankétot lehet kérni a polgármesteri hivatalnál, hogy meghatározzák, kik élnek ténylegesen a fogyasztási helyen (háztartásban). Az eredményt elküldik a postára és frissítik a támogatottak listáját.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?