Maros megye lakosságának csaknem 40 százalékát oltották be eddig

Maros megye összlakosságának 39,45 százaléka, mintegy 217 ezer személy kapta meg legalább az első és a második adag koronavírus elleni oltást, vagy a Johnson&Johnson oltás esetében az egyszeri adagot.

A beoltottak több mint 30 százaléka megkapta a második, illetve harmadik oltást is. „November óta jelentősen csökkent megyeszerte a napi beoltottak száma, az oltóközpontok száma azonban változatlan maradt” – tájékoztatott Damian Samoilă, a Maros megyei prefektus szóvivője.

Mint fogalmazott, az év eleje óta megyeszerte 18 oltóközpont működik. A legtöbb oltóközpont 8–20 óra között tart nyitva. Marosvásárhelyen továbbra is négy oltóközpont működik – tette hozzá. Kifejtette, az oltáskampány kezdete óta Maros megyébe 479 877 oltás érkezett, aminek köszönhetően 216 778 személyt teljes körűen beoltottak a koronavírus ellen. Hangsúlyozta, a megyében 67 545-en megkapták az úgynevezett booster oltást is.Fotó: Agerpres/EPA

A jelenlegi adatok jóval elmaradnak a megyei egészségügyi hatóságok által kitűzött és a szakértők által javasolt céltól. Ennek ellenére Maros megye az ország átoltottsági listájának első felében található, megelőzve Hargita és Kovászna megyét. A megyében Szászrégenben oltatták be magukat a legtöbben, a város lakosságának 46,33 százaléka kapta meg a koronavírus elleni oltást. A második helyen Marosvásárhely található 45,78 százalékkal.

A legutóbbi jelentés óta az ország lakosságának 41,5 százaléka kapta meg legalább az első oltást, a teljes körűen beoltott személyek száma elérte a 7 844 266-ot, ami azonban Románia lakosságának alig 40 százalékát jelenti.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?