banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Már megint itt van a szaharai por

Fotó: Sergiu Razvan

A meteorológusok szerint szaharai porszemcsékkel teli légtömeg érkezik Románia fölé a keddi nap folyamán, majd a Fekete-tenger és Ukrajna felé halad. Porlerakódás ott figyelhető meg, ahol csapadék hull.

„Április 16-án 12 órától április 18-a éjfélig a túlnyomórészt délnyugati irányú légmozgás kedvez a szaharai eredetű porszemcsékkel terhelt légtömegnek, amely Észak-Afrikából Délkelet-Európa felé halad. Ez a légtömeg kedden (április 16-án) érkezik Románia fölé, és porlerakódás figyelhető meg azokon a területeken és intervallumokban, ahol esni fog eső” – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat, írja a News.ro.  A közlés szerint a szerdáról csütörtökre virradó éjszaka a porszemcsékkel terhelt légtömeg a Fekete-tenger és Ukrajna felé halad.

Március végén, április elején már volt hasonló, és bár egynaposra jósolták a jelenséget, napokig szabad szemmel jól lehetett látni a sivatagi homokfelhőt, amely fátyolszerűen beborította az égboltot, mintha barnás-vöröses köd ereszkedett volna a tájra.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?