banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Viharos szél, eső várható a következő napokban

Erős szél miatt adott ki sárga jelzésű figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, az előrejelzés  21 megyében szerdán egész napra, míg 12 megyére csütörtök reggelig érvényes.

Az előrejelzés szerint szerdán 22 óráig a Bánátban, Körösvidék déli részén, Moldova nagy részén, és a Déli- Kárpátokban lesz erős a szél, a sebessége átlag 55-65 kilométer/órát, a hegyvidéki területeken nagy magasságban a széllökések sebessége meghaladja a 90 kilométer/órát.
A figyelmeztetés Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Arad, Temes és rassó-Szörény megyéket érinti, részben pedig Hunyad, Gorj, Fehér, Szeben, Vâlcea, Brassó, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Kovászna, Buzău, Vrancea és Mehedinți megyéket.Illusztráció: Pixabay Emellett csütörtökön 10 órától a Bánátban, a Körösvidékén és a Déli-Kárpátokban is megerősödik a szél. A szél sebessége átlag 55-65 kilométer/óra lesz, a hegyvidéki területeken meghaladja a 90 kilométer/órát.
Arad, Temes és Krassó-Szörény megyékben sárga kód lesz érvényben, ez részben vonatkozik Hunyad, Gorj, Fehér, Szeben, Vâlcea, Brassó, Argeș, Dâmbovița és Prahova megyékre is.

Ugyanakkor az ország nagy részére fokozott szél- és esőzésre vonatkozó figyelmeztetést is kiadtak, amely péntek 21:00 óráig érvényes. Ebben az időszakban az ország nagy részén átmenetileg szélerősödés lesz, a szél sebessége átlag 45-55 kilométer/óra lesz, a hegyekben pedig a széllökések meghaladják a 60-70 kilométer/órát is. Főleg az ország nyugati, középső és északi részén várható eső, helyenként 10-15 liter/négyzetméteres csapadékmennyiséggel, ami kedvez a hótakaró olvadásának a hegyekben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?