Ilyen időjárásra számíthatunk

Enyhe eső és felerősödő szél várható Munténiában, Dobrudzsában és Moldva déli részén – közölte vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Az Agerpres beszámolója alapján az előrejelzés szerint hétfő este 20 óráig az ország középső, déli és keleti régióiban 10-15 liter csapadék fog esni négyzetméterenként. A hétfőre virradó éjszaka folyamán Munténiában, Dobrudzsában és Moldva déli részén akár 25-30 liter eső is eshet négyzetméterenként. Helyenként villámlás is előfordulhat.

A hegyvidéken vegyes csapadék várható, majd havazni kezd, és a hó megmarad. Erdélyben és Dobrudzsában is előfordulhat vegyes csapadék.

A szél felerősödik, sebessége eléri a 40-50 km/h-t, a hegyekben a 60-70 km/h-t.

Illusztráció | Fotó: Pixabay

Hétfőre virradóan dér képződik az ország nyugati és északnyugati régióiban, hétfőről keddre virradóan pedig a Kárpátok övezte térségben és a déli dombságokon.

A Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban hétfő estig havazni fog, és a 80-90 km/h sebességű szél hóvihart idéz elő.

Hétfőn 55-65 km/h sebességű széllökésekre kell számítani Erdély déli részén, Dobrudzsában, Munténia keleti részén és Moldva délkeleti régióiban.

A ProTv alapján lehűlésre kell számítani a Bánságban is, mert amíg például szombaton 20 Celsius fokot mértek Temesváron, addig vasárnap legfennebb csak 10 fokig emelkedik a hőmérséklet. Hasonló lehűlést előjeleztek a Partiumban is, ahol bár helyenként előbújik majd a nap, felhős időre kell számítani.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?