Gyakran lesz szükségünk márciusban esernyőre

Fagypont alatti hőmérsékletet csak a hegyekben jósolnak a meteorológusok, írja az Agerpres.

A következő két hétben nem várhatók jelentősebb hőmérséklet-ingadozások, az ország legnagyobb részében nem hűl le fagypont alá a levegő, de csapadékra szinte mindenütt számítani lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat március 11-24. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.Fotó: Kiss Gábor

A hétfőn közzétett prognózis szerint Erdélyben, Máramarosban, a Bánságban és Körösvidéken a hét közepéig a hőmérséklet csúcsértékeinek régiós átlaga 16-18 Celsius-fokról 10-12 fokra csökken, majd a hét végére ismét 15-18 fokra emelkedik. A következő héten nem várhatók jelentősebb hőmérséklet-ingadozások, a csúcsértékek átlaga 14-16 fok körüli marad. Az éjszakai hőmérséklet átlaga a hét végéig 7-8 fokról 3-4 fokra csökken, jövő héten pedig 2-5 fok között váltakozik. Csapadékra főként március 11-15. között és 17. után lehet számítani.

A hegyekben nem várhatók jelentősebb hőmérséklet-ingadozások a következő két hétben. A nappali csúcsértékek átlaga 2 és 6 fok között alakul, főként március 14. és 18. között lesz enyhébb az idő, az éjszakai minimumok pedig mínusz 3 és 0 fok között váltakoznak majd. Csapadékra főként március 11-15. között és 19. után lehet számítani.

Kapcsolódók

Kimaradt?