Elsőfokú riasztás: zivatarokkal és jégesővel érkezik a lehűlés

Erdély és Bánság szinte egész területére, illetve a Körösvidék déli részére érvényes elsőfokú, vagyis sárga jelzésű viharriasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Heves záporok, zivatarok és elszigetelten jégeső várható.

A jelentős légköri instabilitás miatt kiadott viharriasztás Erdély egész területén és a Bánságban április 16-án, kedden 14 órától lép életbe és 18-án, csütörtökön 20 óráig érvényes. Ebben az időszakban kezdetben a nyugati és középső régiókban, majd a többi régióban is erősen változékony lesz az időjárás. Záporokra, zivatarokra és elszigetelt helyeken jégesőre kell számítani, és lehulló csapadék mennyisége 15-20 liter között alakul négyzetméterenként, helyenként azonban a csapadék mértéke elérheti a 30-40 litert is.

Fotó: Agerpres

A szél kedden (április 16-án) mindenütt, szerdán (április 17-én) pedig főként délkeleten megerősödik, sebessége általában 45 és 55 km/h között lesz, a hegygerinceken 70 km/h felett. Az időjárás jelentősen lehűl, és szerda délutántól (április 17.) az 1500 m feletti magasságokban havazássá és havas esővé változó csapadékra lehet számítani.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?