Magyarországi kirándulóra támadt a medve Tusnádfürdőn

Súlyosan megsebesített egy magyarországi fiatal férfit egy medve Tusnádfürdőn hétfőről keddre virradó éjszaka az egyik szálloda közelében. A nagyvad hónapok óta bejár a településre.

Hétfőről keddre virradó éjszaka az egyik szálloda közelében támadott meg a medve Tusnádfürdőn egy 47 éves magyarországi fiatalembert – közölte a Maszollal Butyka Zsolt, az üdülőváros polgármestere. Az elöljáró azt követően mondott el részleteket a támadásról, hogy Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke közösségi oldalán számolt be az esetről, kicsit másképpen, mint ahogy a polgármester elmondása szerint történt.

A megyeitanács-elnök szerint ugyanis a támadás fényes nappal történt a szálloda parkolójában. A politikus szerint „felelőtlen hozzáállás és nemtörődömség” vezetett a balesethez, az elmúlt napokban ugyanis több riasztás is volt az üdülővárosban.

A több sebesülést szerzett áldozatot a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba szállították, nincs életveszélyben – számolt be videós bejelentkezésében a megyeelnök. Ugyanakkor a támadás részleteiről nem tudott beszámolni.

A polgármester szerint azonban a férfi hétfőn éjszaka érkezett meg a településre és családjával sétára indult, amikor tisztázatlan körlmények között megtámadta egy anyamedve. Mint Butyka Zsolt elmondta, a támadás pontos körülményeit nem ismerik, nem tudják, mi válthatta ki az agressziót az állatból. Butyka Zsolt azt is elmondta, hogy az áldozatot valóban kórházba szállították, és ellátták. Kiengedését követően kedden kellett jelentkeznie a kórház fertőző részlegén tetanusz-oltás miatt. Végül ebben az ügyben Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának segítségét kellett kérniük, mivel a férfinak nem volt európai uniós egészségbiztosítása.

Illusztráció | Fotó: Pál Zoltán

„Alkalmazzák a 81-es sürgősségi rendeletet, amely előírja, hogy eltávolítható minden olyan medve, amely településen veszélyeztet emberéleteket!” – fogalmazott videójában Borboly Csaba, majd mielőbbi cselekvésre szólította fel a tusnádfürdői polgármestert.

A megyeelnök szerint a medvét jól ismerik a településen, több riasztás is volt miatta az elmúlt napokban. Butyka Zsolt ezzel szemben portálunknak elmondta: valóban ismerik az anyamedvét, két hónapja nyomon követik a viselkedését, eddig azonban semmilyen jelét nem mutatta agressziónak, így nem látta szükségesnek a felállított munkacsoport beavatkozását.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?