banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Lapértesülés: újabb korlátozó intézkedések bevezetésére készül a kormány

Újabb korlátozó intézkedésekkel próbálja csillapítani a kormány a koronavírus-járvány harmadik hullámát – írta hétfőn egymástól függetlenül több román lap.

A G4media úgy tudja, hogy a jelenlegi 23 óra helyett már 22 órakor kijárási tilalom lépne életbe az egész ország területén. Emellett megtiltanák a szállodáknak, hogy a kapacitásuk 50 százalékánál több vendéget fogadjanak – nyilatkozták kormányzati források a portálnak.

A szigorítások március 14-től, a veszélyhelyzet meghosszabításakor lépnének hatályba. A miniszterelnök hétfőn nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a kormány újabb korlátozásokkal fékezné a járványt. „Elemezni fogjuk a járványhelyzet, és az eredmények függvényében döntünk” – jelentette ki az újságírók kérdésére Florin Cîțu.

A kormányfő a hétvégén figyelmeztetett: nem lehet szó a korlátozó intézkedések feloldásáról, amíg nőnek a koronavírus-fertőzéses esetszámok, és a helyzet rosszabbodhat, ha a lakosság nem tartja be a szabályokat.

„Nem lazíthatunk. Továbbra is kötelező a maszkviselés közterületen. Növekedni kezdett a pozitív esetek száma, és csak rajtunk múlik, hogy ellenőrzésünk alatt tudjuk tartani a járványt. Ha nem tartjuk be a szabályokat, a helyzet romlani fog” – idézte a kormányfőt a Digi24.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?