A teniszezők hallani se akarnak többé a tornák előtti hosszú karanténról

Mint írtuk, az Australian Open előtt minden külföldről érkezőnek kéthetes karanténba kellett vonulnia, amelynek során csak napi öt órára hagyhatta el a hotelszobáját, de 72 balszerencsés még ennyi időre sem, mivel olyan járattal jött Ausztráliába, amelyen koronavírus-fertőzött utazott.

Fotó: Australian Open„Ez a helyzet nem normális, nem szoktunk hozzá. Az éljátékosok a legfittebbek, ez már sokszor bizonyosodott, de most Matteo Berrettini és Rafael Nadal hátproblémákkal küzd, Sascha Zverev és én hasfalsérüléssel bajlódunk, és Grigor Dimitrov sem egészséges, ez pedig a körülményekre vezethető vissza” – fejtette ki a melbourne-i Grand Slam-torna címvédője. Hozzátette: a játékosok válaszokat várnak a férfi tornákat szervező ATP-től, hogy Ausztrália után mi a terv a versenyekkel.

A 17-szeres GS-bajnok Djokovics közölte, el tud képzelni egy helyszínen és egy borításon több tornát is, mivel a soron következő versenyekre a sokkal fertőzöttebb Európában és Észak-Amerikában kerül majd sor.

 Véleményéhez csatlakozott a legyőzött Zverev is: „Nem tudunk most utazgatni a világban, ezért több tornát kéne egy helyszínen rendezni. Európában úgysem lehetnek nézők, úgyhogy teljesen mindegy, hol vannak a versenyek” – érvelt a német teniszező.

Kapcsolódók

Kimaradt?