banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Hétfőtől vesztegzár alá kerül Temesvár, bevezetik a kijárási tilalmat

A kiugróan magas fertőzöttségi mutató miatt hétfőtől karanténba kerül Temesvár és négy Temes megyei község. Az érintett településeken bevezetik a kijárási tilalmat, a lakosság csak felelősségvállalási nyilatkozattal hagyhatja el az otthonát.

Temesvár az első nagyváros Romániában, amelyet vesztegzár alá vonnak a veszélyhelyzet tavalyi kihirdetése óta. A megyei vészhelyzeti bizottság szombati döntését az indokolta, hogy a településen igen magas, 7,49 ezrelékes a 14 napra számított fertőzöttségi mutató.

Temesvár hétfőn 0 órától két hétig lesz vesztegzár alatt. Munkanapokon az összes üzletnek a patikák és benzinkutak kivételével 20 órakor be kell zárnia, hétvégén pedig csak a gyógyszertárak, élelmiszerboltok és ruhatisztítók tarthatnak nyitva. Az üzletekben csak korlátozott számban (a befogadóképesség legtöbb 30 százaléka) tartózkodhatnak vásárlók

A várost csak a közutakon lehet megközelíteni, illetve elhagyni. A karantén ideje alatt Temesvár lakói csak indokolt esetben, felelősségvállalási nyilatkozat vagy munkahelyi igazolás birtokában hagyhatják el otthonukat. Tilos hat főnél nagyobb csoportokban közlekedni az utcán, ha a csoport tagjai nem ugyanabban a háztartásban élnek.

(A címlapfotó illusztráció | Szerző: Kiss Gábor)

Kimaradt?