Pattanások, száraz bőr, láthatóbb ráncok, tech-nyak: ezek a karanténarc tünetei

A járványhelyzet okozta bezártság az elmúlt egy évben nem kedvezett az emberek arcbőrének sem: a Glowday szakértői rémisztő felfedezést tettek, és megállapították, ma már létező jelenség a karanténarc. A femcafe.hu portál összegyűjtött 10 problémát, ami azt jelzi, a bezártság valóban megterhelő volt az arcbőr számára.

A karanténarc (lockdown face) tüneteit mihamarabb érdemes kezelni, az elváltozások ugyanis visszafordíthatók, mert leggyakrabban a D-vitamin hiányát jelzik, illetve legtöbbjük a stresszes, ingerszegény életmód következtében alakul ki.

Fotó: pexels.com

  1. Száraz foltok a homlokon: ezzel a bőr a D-vitaminhiányt jelzi.
  2. Cserepes ajkak: a túl sok bent töltött idő miatt az ajkak egyre kevésbé ellenállók, és ez leginkább a fűtés miatt van. A kellemetlenséget enyhíti, ha csökkenti a zsírbevitelt.
  3. Pattanások: a stressz teljesen felboríthatja a hormonrendszert, amely olajossá teszi a bőrt, ez pedig egyre több aknét eredményez. Ezek gyógyulásában a maszk újabb hátráltató tényező.
  4. Láthatóbb ráncok: a rengeteg képernyő előtt töltött idő eredményezi, de jó hír, hogy ezek a ráncok még könnyen eltüntethetők.
  5. Száraz szemek: minél több időt tölt otthon, annál könnyebben lesz rendetlenség és por, ez pedig száraz szemekhez vezet, amin a képernyő előtt töltött órák sem segítenek.
  6. Pigmentfoltok: ezt a kék fény okozza, amelyet a képernyők bocsátanak ki.
  7. Pirosodás: a túlzott nasizás miatt is kialakulhat, ez pedig a karantén időszaka alatt igen gyakori.
  8. Durva, száraz bőrfelület: egyre több pohár bor csúszik le a karantén alatt, és első körben a bőr megy rá, ha nem mérsékeli alkoholfogyasztását.
  9. Hatalmas piros foltok, kiütések: a központi fűtés miatt alakulhatnak ki.
  10. Tech nyak: a túlzott laptophasználattól a nyak tartása is eldeformálódhat, amely nemcsak esztétikailag taszító, de fájdalmas is.
banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?