Közel negyvenezer panasz érkezett idén családon belüli erőszak miatt

Országszerte közel negyvenezer panaszt regisztráltak az év első nyolc hónapjában családon belüli erőszak miatt – derült ki szerdán egy dévai rendezvényen, amelyen az ilyen típusú erőszakos cselekmények áldozatainak nyújtott szociális szolgáltatásokat ismertették.

Illusztráció | Fotó: AdobeStock

Luminiţa Popescu, a Nők és Férfiak Esélyegyenlősége Országos Ügynökségének (ANES) elnöke kijelentette, a családon belüli erőszak nem magánügy. „Ez egy közösségi ügy, és erősítenünk kell az áldozatoknak a hatóságokba vetett bizalmát” – mondta.

Beszámolója szerint az ANES-nek az utóbbi három évben sikerült megtripláznia a családon belüli erőszak áldozatainak nyújtott szolgáltatásokat. A „Vénusz – együtt a biztonságos életért” projektnek 9000 kedvezményezettje volt.

A családon belüli erőszakos cselekmények áldozatainak nyújtott szociális szolgáltatásokat ismertető kampányt a családügyi minisztérium, a Nők és Férfiak Esélyegyenlőségének Országos Ügynöksége és az UNICEF romániai szervezete szervezi. A nyitórendezvényen részt vett Natalia Intotero családügyi miniszter, Anna Riatti, az UNICEF romániai szervezetének képviselője és a helyi hatóságok képviselői is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?