banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

„Jogosítványgyár” Teleorman megyében: három rendőr ellen indult eljárás

A Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) súlyos szabálytalanságokat fedezett fel a Teleorman Megyei Járműbejegyzési és Jogosítvány-kibocsátási Hivatalnál: már három rendőrről feltételezik, hogy több alkalommal csúszópénzt fogadtak el sofőrvizsgázóktól, hogy átmenő jegyet kapjanak a forgalmi vizsgán. Pénteken még csak egy alkalmazottat gyanúsítottak.

A korrupt hivatali alkalmazottak különböző pénzösszegekért és más javakért cserébe engedték át a vizsgán a tanoncokat. Az ügyészek vizsgálata során kiderült, hogy időnként személyesen, máskor közvetítők segítségével kapták meg a csúszópénzt, amit akkor is szívesen elfogadtak, ha valaki soron kívül szerette volna bejegyeztetni autóját.

Mint korábban írtuk, a Korrupcióellenes Ügyészség szerint Teleorman megyében már 700 lejért is lehetett járművezetői engedélyhez jutni, de különféle árucikkekért cserébe a járműbejegyzéseket is elintézték: italokat, parfümöket, de még autóalkatrészeket is elfogadtak.

A három gyanúsított jelenleg hatósági felügyelet alatt áll, és a következő hatvan napon nem hagyhatják el otthonukat. Ez azt is jelenti, hogy a következő két hónapban nem végezhetik el a munkájukat, nem léphetnek kapcsolatba senkivel, akinek köze van az ügyhöz. A Korrupcióellenes Ügyészség nem zárja ki, hogy más személyek ellen is vizsgálatot indítanak.

(A címlapkép illusztráció | Fotó: Román Rendőrség/Facebook)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?