Mircea Sandut jogerősen felmentették a vesztegetés elfogadásának vádja alól

A bukaresti ítélőtábla hétfőn jogerősen felmentette a vesztegetés elfogadásának vádja alól Mircea Sandut, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) volt elnökét. Feleségét, Elisabeta Sandut szintén felmentették a bírák a vesztegetés elfogadásában való bűnrészesség vádja alól.

Döntésével az ítélőtábla megerősítette a bukaresti törvényszék tavaly október 8-án elsőfokon hozott ítéletét.

Fotó: AgerpresA korrupcióellenes ügyészség (DNA) 2019 júniusában emelt vádat a FRF volt elnöke, Mircea Sandu és neje, Elisabeta Sandu ellen. Mircea Sandunak vesztegetés elfogadása, feleségének vesztegetés elfogadásában való bűnrészesség miatt kellett bíróság elé állnia. A DNA szerint 2009. október 2-án Mircea Sandu a FRF elnökeként - felesége közbenjárásával - 724 000 lej kenőpénzt fogadott el két személytől, akik közül egyik egy ügyvédi iroda képviselője volt. A pénzért cserében a FRF később két, jogi tanácsadásról szóló szerződést kötött a szóban forgó ügyvédi irodával, amelynek 2011 folyamán 11 705 626 lejt utalt a FRF a két szerződés alapján.

Mircea Sandut egy másik ügyben is bíróság elé állították: ebben a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) vádolta meg bűnszervezet létrehozásával, sikkasztással és pénzmosással. A vád szerint a bűncselekmények révén okozott kár eléri a 3,8 millió lejt. Ugyanebben az ügyben Mircea Sandu vejét, Ziv-Asher Tetelmant is bíróság elé állították.

Kapcsolódók

Kimaradt?