Közel kétezer hamis zöldigazolvány ügyében nyomoz a DNA Bihar és Szatmár megyében

Összesen 13 Bihar, illetve Szatmár megyei településen végeztek kedd délelőtt házkutatásokat a Román Korrupcióellenes Ügyészség Bihar megyei területi irodájának munkatársai. Mint kiderült, hamis, az oltás beadása nélkül kinyomtatott Covid-oltásról szóló igazolások ügyében nyomoznak.

A hatóság emberei magánszemélyek lakásaiban és a petei határátkelőhelyen található oltási központban kutattak bizonyítékok után, ugyanis néhány személy, aki koronavírussal fertőződött és kórházi ellátásra szorult, bevallotta, hogy ugyan rendelkezik az oltásról szóló igazolással, mégsem védett a koronavírus-fertőzéssel szemben.

Információink szerint magukat a nyomozókat is meglepte az a készpénzmennyiség, amit az ügyben gyanúsítottak lakásán találtak. A nagy összeg viszont nem meglepő, hiszen nem egy-két illetéktelenül kiadott oltási igazolásról van szó, hanem legalább 2000 darabról.A petei oltási központ | Fotó: Ciprian Bâtea/presasm.ro

Ezeket nemcsak Szatmár megyében élők kapták meg, hanem Bihar megyeiek is „éltek a lehetőséggel”, ezért tartanak ott is házkutatásokat.

A szatmári sajtó értesülései szerint a vizsgált személyek között van a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság egyik alkalmazottja is.

A DNA munkatársai korrupció és okiratok hamisítása ügyében nyomoznak. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?