A zöldigazolvány ellen tüntettek az AUR hívei

A tüntetők a parlamentre akartak nyomást gyakorolni, amely hétfőn tárgyal a Covid-igazolvány kötelezővé tételéről valamennyi munkavállaló számára.

Többszázan vettek részt vasárnap este a zöldigazolvány elleni bukaresti tüntetésen. A szélsőségesen nacionalista AUR által szervezett megmozduláson ott volt a párt elnöke, George Simion is. A politikus a Facebookon kélőben tudósított a tüntetésről.

A megmozdulást azért szervezték, hogy így gyakoroljanak nyomást a parlamenti képviselőkre, akik hétfőn tárgyalnak a zöldigazolvány munkahelyi bevezetését célzó törvénytervezetről. Az AUR  határozottan ellenzi, hogy törvényileg tegyék kötelezővé valamennyi munkavállaló számára a védettségi igazolást.

A fővárosi tüntetők a Szabadságot igazolványok nélkül! és a Nem akarunk útleveleket, immunisak  vagyunk! jelszavakat skandálva az Egészségügyi Minisztériumtól az Oktatási Minisztérium elé vonultak.

A bukarestivel egyidőben tüntettek Suceava városában is. Itt a felvonulók oltás- és zöldigazolvány ellenes transzparenseket emeltek a magasba, miközben azt harsogták, hogy Szabadságot akarunk, nem igazolványokat! és Nem engedünk, nem oltakozunk!.

(Nyitókép: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?