Élőlánccal tiltakoztak a kolozsváriak a Farkas utcai fák elszállítása ellen

Egyesek élőlánccal fogták közre, mások odaláncolták magukat a kolozsvári Egyetem utcai és a Farkas utcai fákhoz, amelyeket el akarnak szállítani a Colina parkba. A tiltakozók hétfő reggel vonultak utcára, hogy kifejezzék nemtetszésüket amiatt, hogy a városban egyre kevesebb a zöldövezet és az árnyékot adó fa.

Nagy felháborodást keltett a kolozsváriak körében, hogy a Farkas és az Egyetem utcában zajló felújítások miatt az árnyékot adó fákat a Colina parkba szerette volna áthelyezni az önkormányzat. A „rossz” fákra korábban egy cédulát ragasztottak, amin az ok szerepelt, amiért a fát el kell vinni az utcából.

Fotó forrása: Dan Ianisevschi Facebook-oldala

A dühös lakosok hétfő reggel vonultak utcára, hogy élő láncot alkotva megóvják a fákat és megakadályozzák az elszállításukat. A kolozsvári lakosok többségét zavarja az, hogy a városban történő felújítások után sok a beton és annál kevesebb a zöldövezet

A kolozsvári polgármesteri hivatal reagálva a történtekre, nyilvános vitára hívta az embereket hétfőn 18 órától a városháza üvegtermébe. A közgyűlésen a projektfelelősök és a kivitelező cég bemutatja a jóváhagyott terveket – áll az önkormányzat Facebook-bejegyzésében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?