banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Elfogadta a kormány az Anghel Saligny-programot

Az országos fejlesztési program költségvetése 10 milliárd euró.

Az Anghel Saligny-terv volt az egyetlen napirendi pont a pénteki kormányülésen, s amint az várható volt, el is fogadták azt. Az USR-Plus előzőleg bejelentette, hogy miniszterei nem fognak részt venni az ülésen, amihez tartották is magukat.

„Legyen világos: ez a program benne van a kormányprogramban. Aki mást mond, az hazudik” – mondta az ülés végén Florin Cîțu kormányfő. Az országos fejlesztési program költségvetése 10 milliárd euró. A miniszterelnök megerősítette, hogy a 2022 és 2025 között a program 26 milliárd lej pluszkiadást jelent majd a költségvetés számára.

Az Anghel Saligny-program a Helyi Fejlesztések Országos Programjának (PNDL) az utódja, de különbözik is attól, mivel csak a helyi-, illetve megyei utakra, a csatornázásra, az ivóvízellátásra és a gázvezeték-hálózatra koncentrál.

Az USR-Plus éles hangvételű közleményben reagált az Anghel Saligny-program elfogadására, melyet következetesen PNDL 3-ként említenek. „A PNDL 3, akárcsak a PNDL 2, olyan beruházásokra irányul, melyeket nem az emberek helyi szükségleteinek, hanem a pártok cégei igényeiben függvényében fognak végrehajtani. (…) Jelenlegi formájában a PNDL 3 a románok pénzének legnagyobb megrablása. az USR-Plus felszólítja Florin Cîțu miniszterelnököt, aki már nem jogosult ezen tisztség betöltésére, hogy mondjon le” – áll a kisebbik koalíciós partner állásfoglalásában.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?