banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Ezt üzente Marcel Ciolacu PSD-elnök az USR PLUS-nak

Marcel Ciolacu, a PSD elnöke szerdán Facebook-üzenetben szólította fel az USR PLUS politikusait arra, hogy vagy lépjenek ki a kormánykoalícióból, vagy írják alá a szociáldemokraták bizalmatlansági indítványát.

„Ha nem akarnak ismét nevetségessé válni, az USR PLUS előtt két út áll: vagy kilépnek a kormányból, vagy aláírják a PSD bizalmatlansági indítványát! Mindkét variáns parlamenti szavazatokat feltételez! Akartok legalább ezúttal számítani? Akkor találkozunk a plénumban, a szavazáson!” – írta Ciolacu a közösségi oldalra. A szociáldemokraták pártelnöke szerint az USR PLUS ismét súlyos politikai válságba taszítja Romániát, mert csakis saját érdekeit tartja szem előtt.

Ciolacu ezzel arra reagált, hogy a kormányülést szerda délben felfüggesztették és este 7-re halasztották.

A kormányhoz közel álló források szerint Florin Cîţu miniszterelnök az ülés kiegészítő napirendjére szerette volna felvenni az Anghel Saligny elnevezésű országos fejlesztési program elfogadását. A déli kormányülést követően Florin Cîţu kijelentette: tiszteletben tartották az program véleményezési eljárását. A kormányfő szerint a tervezetet abban az esetben fogadják el a szerda este folytatódó kormányülésen, ha az eljárás összes szakaszán átment. Hozzátette, nem hiszi, hogy „van olyan miniszter, aki hivatali visszaélést követ el, és nem végzi a munkáját”. Ezzel arra utalt, hogy a jogszabályt az illetékes minisztériumoknak kell véleményezniük. Kifejtette, a kormány főtitkárságán arról tájékoztatták, hogy a tervezet véleményezése az előírások tiszteletben tartásával történt, és azért nem fogadták még el, mert a pénzügyminisztérium megjegyzéseket fűzött a véleményezéséhez, amelyek még feldolgozás alatt állnak. „19 órakor visszatérünk a tervezetre, és akkor elfogadjuk a programot” – tette hozzá a kormányfő.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?