banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

A pénteki kormányülés napirendjére tűzik az Anghel Saligny-programot

Lucian Bode ügyvivő igazságügyi miniszter közölte: a pénteki kormányülés napirendjén szerepel az Anghel Saligny beruházási programra vonatkozó tervezet.

Lucian Bode és Florin Cîțu kormányülésre menet | Fotó: AgerpresBode kifejtette, hogy az igazságügyi minisztérium minden jogszabálytervezet esetében utolsó szaktárcaként véleményez. Az igazságügyi minisztérium feladata megállapítani, hogy az illető tervezet jogszerű-e, nem pedig azt, hogy időszerű-e.

„Tegnap este láttam a dokumentumot, láttam a projektet eredeti formájában. Ma egészen biztosan ezzel a projekttel megyünk a kormányülésre. A fejlesztési minisztériumnak két lehetősége van: vagy beépíti az igazságügyi minisztérium javaslatait, vagy megindokolja, hogy miért nem veszi át azokat. Abban a pillanatban, hogy a megjegyzéseket megkapta a kezdeményező tárca, vagy beépíti a tervezetbe, vagy megindokolja, miért nem építi be, utána a vélemény pozitív, megjegyzésekkel” – magyarázta a miniszter.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Bode leszögezte, minden törvényi követelmény adott ahhoz, hogy a projekt a kormány napirendjére kerüljön. Arról is beszélt, hogy az igazságügyi minisztérium véleményezése zömében ugyanaz maradt, amit a csütörtökön menesztett Stelian Ion miniszter csapata fogalmazott meg.

A Saligny-terv volt az oka kormánykoalíción belüli feszültségeknek, aminek tetőfokaként Florin Cîțu miniszterelnök szerdán menesztette Stelian Ion igazságügyi minisztert.

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?