Az USR–PLUS indulatosan reagált Stelian Ion igazságügyi miniszter leváltására

Dan Barna, az USR elnöke szerint Florin Cîţu miniszterelnök képtelen a kormányfői tisztség ellátására, ezért le kellene mondania. Az USR–PLUS társelnöke arra reagált a Facebook-oldalán, hogy a kormányfő szerda este bejelentette: menesztette Stelian Ion igazságügyi minisztert.

„A hatalommal való visszaélés és az éj leple alatt, tolvaj módjára hozott döntések Liviu Dragnea védjegyei. Florin Cîţu pedig megmutatta, hogy rosszabb Dragneánál, mert cinikusan és rosszindulatúan csapja be a választókat, akik mást kértek tőle. Florin Cîţunak mennie kell” – írta bejegyzésében Dan Barna kormányfőhelyettes.

„Ez már nem egy koalíciós kormány” – így reagált, Dacian Cioloş, az USR–PLUS másik társelnöke arra, hogy Florin Cîţu miniszterelnök menesztette tisztségéből Stelian Ion igazságügyi minisztert.

Cioloş egy Facebook-bejegyzésben azt írta, a kormányfő számára fontosabb a nemzeti liberális párti polgármestereknek tett ígéret, mint a koalíció stabilitásának és folytonosságának biztosítása.

„Florin Cîţu az USR–PLUS második miniszterét meneszti minden ok nélkül, alárendelve a teljes kormányt a PNL érdekeinek. Ez már nem egy koalíciós kormány” – fogalmazott Cioloş.

(Nyitókép forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?