Csibi Attila Zoltán: Ha megértjük, hogy mi a tét, akkor ez már fél siker

A tét óriási, ezt kell közösségünknek tudatosítania. Június 9-én egyenként mindenki beleszólhat a jövő alakulásába. Nem csupán a következő 4 évről, hanem a következő évtizedről döntünk. Közös érdekünk, hogy Brüsszelben továbbra is legyen képviselője, legyen hangja az erdélyi magyarságnak, és hogy itthon, Maros megyében is legyen erőnk az önkormányzatokban. Csibi Attila Zoltán, a Maros megyei RMDSZ elnöke szerint most a passzivitás az egyik legnagyobb ellenségünk.

Hogy hogyan és merre haladunk, azt a többség dönti el. Azok, akik elmennek szavazni. Amennyiben mindenki tudatosítja ezt, és részt vesz a választáson, az már fél siker. A Maros Megyei RMDSZ elnöke szerint most az a döntő, hogy a többség kiből tevődik össze. „Azok határozzák meg az irányt, akik elmennek szavazni. Felmérések szerint a többségi lakosság részt fog venni a választáson. Ezért kell ott lennünk mi is mindannyian június 9-én. A tét nem más, mint az, hogy milyen lesz a jövőnk” – fogalmazott Csibi Attila Zoltán, kitérve a választások uniós és helyi aspektusára is.

Az európai parlamenti választások kínálnak lehetőséget arra, hogy olyan képviselőket küldjünk Brüsszelbe, akik kimondják és felhangosítják az erdélyi magyarok problémáit is. „Eldől, hogy Európában háború vagy béke lesz. De helyre kell állítani Európa versenyképességét is, és ami itthon, nekünk, Maros megyeieknek a legfontosabb, hogy legyen képviseletünk, amely továbbítja ügyeinket, hangunkat, akaratunkat. Képviseletünk, amely hazahozza az uniós pénzeket, hogy itthon infrastruktúrát és közösségeinket fejlesszük belőle” – magyarázta Csibi Attila Zoltán.

Az önkormányzati választások kapcsán elmondta, hogy a Maros megyei RMDSZ erős, de ezt az erőt az önkormányzatokban meg kell tudja tartani. „Az, aki itt él, látja, hogy milyen most, és milyen volt ezelőtt a megye. Nyilván, mindenki többet és többet akar, és ez így van rendjén. De elismerhetjük, hogy Maros megye fejlődik, az RMDSZ csapata jól teljesített. A cél továbbra is közös. Nem engedhetjük, hogy az általunk elkezdett munkálatok és a közösségünk számára fontos projektek megrekedjenek. Ezeket folytatni kell. És tudatosítanunk kell, hogy a mi érdekeinket csak mi tudjuk képviselni. A magyar ügyeket csakis mi, magyarok tudjuk szívünkön viselni és sikerre vinni. És ha ezt tudatosítjuk, majd elmegyünk szavazni, és a már említett többséget mi alkotjuk, akkor a következő évtized nyertesei leszünk” – fogalmazott Csibi Attila Zoltán.

(Támogatott tartalom)

Cod AEP 23240001

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?