A Maros megyei RMDSZ felsorakozott Péter Ferenc mögé

Újabb mandátumra szavazott bizalmat a Maros megyei Területi Képviselők Tanácsa Péter Ferenc újrázni készülő tanácselnöknek.

Kortesbeszédében a Maros Megyei Tanács hivatalban levő vezetője hangsúlyozta: „ A megyének stabilitásra van most szüksége, nem harcra, nem vitákra, nem káoszra. A Maros Megyei Tanács elnökeként eddigi munkámmal az egyensúly és a stabilitás megteremtésére törekedtem. Továbbra is az a célom, hogy egyensúly legyen a közösségek között, a települések fejlesztése között”.

Fotók forrása: Maros megyei RMDSZ

Az elmúlt három és fél év megvalósításai között említette az egészségügy területén végzett beruházásokat, az infrastruktúra-bővítést: utak, ivóvíz- és csatornahálózat-fejlesztést, a Transilvania repülőtér korszerűsítését, a Sátortetős Műjégpálya megépítését, a Vidékfejlesztési Igazgatóság létrehozását, amely a Maros megyei gazdatársadalmat hivatott összefogni, segíteni, tevékenységük hatékonyságát növelni.

A megyei tanács jelenlegi alelnöke, Kovács Mihály Levente beszédében arra emlékeztetett, hogy 2020-ban történelmi sikert arattak visszaszerezték a várost, megerősítették a megyét. „Az a csapat, amely ezt elérte, egy új, lelkes társaság, de a célok nem változtak idén sem: gondját viselni a városnak, az itt élő embereknek, az iskoláknak és az egyházaknak. Erős szervezetet, erős közösséget építeni. Ezt tovább kell vinni.”

A megyei tanács alelnöki tevékenységi beszámolójában a legfontosabbak között említette a Maros Megyei Múzeum természttudományi részlegének és a Kultúrpalotának a felújítását. De ide sorolta a Salvamont Hegyimentő Szolgálat székhelyének építési munkálatainak megkezdését is. Befejezték a Maros Művészegyüttes kövesdombi székhelyének és a Néprajzi és Népművészeti osztály tetőszerkezetének a teljes felújítását is. Mandátuma idején a Teleki Téka is jelentős feljavításon esett át, sikerült a nemzetközi hangversenyek térképre felhelyezni a Marosvásárhelyi Állami Filharmóniát és javítási munkálatokat végeztek a Népművészeti Iskolában is, ahol két tantermet alakítottak ki és egy új elektromos orgonát is vásároltak – sorolta Kovács Mihály Levente.

Csibi Attila Zoltán, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke a választás tétjére és a közös felelősségtudatra hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta, „most a stabilitásra, a kiszámíthatóságra van szüksége a Maros megyei közösségnek, hogy ne akadályozzanak a fejlődésben és megszerzett jogaink gyakorlásában”.

Az egybegyűltek végül rangsorolták a Maros Megyei Tanács képviselő-testületébe jelentkezőket. Az jegyzéken szerepeltek a megyei szervezet kerületeinek küldöttei, a tömbvidék, szórvány, valamint az RMDSZ Nőszervezet és az ifjúsági szervezet jelöltjei is.

A listavezető az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke, Csibi Attila Zoltán, őt követi Péter Ferenc jelenlegi tanácselnök, majd Portik Vilmos László marosvásárhelyi alpolgármester. A további jelöltek: Szabó Árpád, Kedei Pál Előd, Szász Izolda, aki egy személyben képviseli a segesvári kerületet és a Nőszervezetet is, Tamási Zsolt-József a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium volt igazgatója, Kupás János, Nagy András,  Kovács Róbert- Zsolt, akit az ifjúsági szervezetek jelöltek megyei tanácsosi tisztségre, Bíró Csaba Szilveszter, Bartha Mihály, Szabó Albert, Balogh József, Ilyés Lóránd és Ötvös Koppány Bulcsú.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?