Több mint 40 polgármesterjelöltet indít Maros megyében az RMDSZ

Az RMDSZ Maros megyei szervezeteiben befejeződött a jelöltállítás, a szövetség célja növelni a 412 helyi tanácsosi mandátumot, ugyanakkor kiderült, 42 polgármesterjelölttel indul és két független jelöltet támogat a június 9-ei önkormányzati választásokon jelentette be csütörtökön a marosvásárhelyi sajtóértekezleten az RMDSZ legnagyobb szervezetének elnöke, Csibi Attila.

A szövetségnek jelenleg 39 polgármestere, 42 alpolgármestere és 400 tanácsosa van. Ezúttal közel 900 tanácsosjelöltet állítottak: a jelöltek között van 64 nő és 62 fiatal, tette hozzá Novák Levente, a Maros megyei szervezet ügyvezető elnöke. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az idei EP-választásoknak még nagyobb a tétje, mint 5 évvel ezelőtt, ugyanis, „ha nem érjük el az öt százalékot, a bukaresti politikai súlyunk csökken.” Az Európai Parlamentben sem az olaszok, sem más nemzetek képviselői nem fogják felemelni a hangjukat a magyar érdekért.

A kép illusztráció | Fotó: Borsi Balázs

Az ügyvezető elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a június 9-i összevont választásokon magas román részvétel várható, és csak úgy lehet megvédeni az eddigi eredményeket, a közösség jogait és a magyar érdeket, „ha minden magyar ember elmegy szavazni”.

Közölte, most minden azon múlik, hogy milyen mértékben sikerül mozgosítani a választókat.

Az RMDSZ Maros megyében Péter Ferenc jelenlegi tanácselnököt indítja a megyei tanács elnöki székéért, míg Marosvásárhelyen a második mandátumáért is függetlenként induló Soós Zoltán polgármestert támogatja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?