banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Beperelte a miniszterelnököt Eugen Teodorovici volt pénzügyminiszter

Florin Cîțu több alkalommal orosz kémnek nevezte PSD-s kollégáját.

Becsületsértési pert indított Florin Cîțu ellen Eugen Teodorivici, jelentette be utóbbi a Facebookon. A PSD-s politikus előbb 2015-ben, Victor Ponta kormányában, majd 2018 januárja és 2019 novembere között, a Dăncilă-kabinetben töltötte be a pénzügyminiszteri tisztséget. Teodorovici azért perelte be a kormányfőt, mivel több alkalommal orosz kémnek nevezte.

A szociáldemokrata politikus bejegyzésében kifejti, azért fordult a bírósághoz, mert „soha nem lettek felsorakoztatva bizonyítékok/érvek egyetlen vád alátámasztására sem”. Teodorovici szerint Klaus Iohannis államfőnek törvényi és erkölcsi kötelezettsége volna, hogy a Legfelsőbb Védelmi Tanácssoron következő ülésén foglalkozzon a Cîțu által megfogalmazott váddal.

A két politikus közti ellenségeskedés 2019-ben kezdődött, amikor Cîțu, még ellenzékiként, a nemzeti érdekek elárulásával vádolta meg a Liviu Dragnea PSD-elnököt és az akkori pénzügyminisztert. Idén júliusban, a PNL Tulcea megyei szervezetének kongresszusán ismét orosz kémként utalt Teodorovici-ra anélkül, hogy megnevezte volna.

„Nem szeretem azzal vesztegetni az időt, hogy arra válaszolok, amit egy hülye mond. Bizonyítékok nélküli képtelenségek (…) értem én, hogy ennek elmentek otthonról, mentális problémái vannak” – reagált Teodorovici Cîțu egyik korábbi támadására.

(Nyitókép: Facebook/Eugen Orlando Teodorovici)

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?