Cîţu: baklövés volt a pénzügyminiszter kijelentése, hogy a nettó minimálbér 1600 lej

Baklövésnek nevezte kedd este a kormányfő a pénzügyminiszternek azt a téves állítását, hogy Romániában a nettó országos minimálbér jelenleg 1600 lej. Florin Cîţut a koalíció vezetőinek tanácskozása után kérdezték az újságírók Dan Vîlceanu nyilatkozatáról.

„A pénzügyminiszter úr optimista volt, előre látta, hogy mekkora lesz a jövőben az országos minimálbér. (...) Ez egy baklövés volt. (...) Most már ismeri (a minimálbér összegétszerk. megj.)” – jelentette ki a miniszterelnök.

Kommentálta a pénzügyminiszter tévedését kedd este Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke is. Emlékeztetett arra, hogy jómaga ellenezte Dan Vîlceanu kinevezését ebbe a tisztségbe. „A poszt betöltéséhez szerintem eleget kellene tenni bizonyos feltételeknek, a miniszternek a vezetői tapasztalatok mellett rendelkeznie kellene alapismeretekkel. Most tanulnia kell. Menet közben, sebtében kell sajátítania a szükséges ismereteket” – jelentette ki Orban.

Dan Vîlceanut keddi sajtótájékoztatóján arról is kérdezték az újságírók, hogy szerinte mekkora most a nettó országos átlagbér. A pénzügyminiszter azt válaszolta, hogy 1600 lej. Miután az újságírók felhívták a figyelmét, hogy a helyes összeg 1386 lej, Vîlceanu kijelentette: „A bruttó minimálbér 2380 lej, a nettó összeg tehát nem lehet 1300 lej”.

(Címlapkép: gov.ro)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?