Az RMDSZ öttagú delegációval vesz részt az egyeztetésen Klaus Iohannisszal

A Klaus Iohannis államfő által összehívott hétfői kormányalakító konzultáció első fordulóján az RMDSZ részéről egy öttagú bizottság vesz részt, melyet Kelemen Hunor szövetségi elnök vezet. A delegáció tagja még Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közberuházásokért felelős miniszter, Csoma Botond képviselőházi és Turos Lóránd szenátusi frakcióvezető, valamint Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere – közölte Kelemen Hunor.

Az RMDSZ hétfőn 16.30-ra hivatalos a Cotroceni-palotába. Klaus Iohannis az RMDSZ delegációja előtt fogadja az AUR, az USR, a PSD és a PNL képviselőit, utána pedig a nemzeti kisebbségek parlamenti képviselőinek küldöttségét.

„Mi minden alkalommal részt veszünk az egyeztetéseken, függetlenül attól, hogy ellenzékben vagy kormányon vagyunk. Elmegyünk az egyeztetésre és meglátjuk, ki milyen javaslattal áll elő, melyik pártnak ki a jelöltje. Ha a PSD nem jelentkezik egy koalícióval, akkor a PNL-nek elsőbbsége van kialakítani a parlamenti többséget, hogy támogassa a kormányt, így időt nyerünk, hogy kihúzzuk a telet, de értelemszerűen ez azt is jelenti, hogy utána minden alkalommal meg kell alkudni a kormány parlamenti támogatása érdekében” – nyilatkozta röviden az Agerpres hírügynökségnek Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

(Nyitókép: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?