Alacsony az oltási hajlandóság Háromszéken, ezért rövidül az oltóközpontok programja

A háromszékiekre eddig sem volt jellemző a magas oltási kedv, ám az elmúlt időszakban még inkább csökkent az immunizálásra jelentkezők száma, ezért rövidített munkaidőt vezetnek be egyes oltóközpontokban.

Ágoston László, a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője közölte, hogy a baróti, kézdivásárhelyi, kovásznai és bodzafordulói oltóközpontok ettől a héttől rövidített munkaidővel, napi hat órát tartanak nyitva. Az igazgató szerint az oltóközpontok rövidített munkaideje várhatóan nem érinti negatívan azokat, akik ezután vennék fel az oltást.

Háromszéken nem zárnak be egyetlen oltóközpontot sem, ám ezek a sepsiszentgyörgyieken kívül minden más településen az eddigi napi 12 óra helyett 6 órát tartanak majd nyitva. Az intézkedés várhatóan már ettől a héttől életbe lép, miután az országos oltási platformban aktualizálják az érintett háromszéki oltóközpontok új nyitvatartási rendjét.

Ágoston László szerint az elmúlt időszakban jelentősen csökkent a háromszéki lakosság oltási hajlandósága, miután visszaesett a fertőzések száma is. Kovászna megyében jelenleg 0,1 ezrelékes a 14 napra számolt fertőzési mutató. Mindössze egy településen, Mikóújfaluban magasabb az incidencia mint 1,5 ezrelék. További nyolc háromszéki településen a fertőzési mutató 0,26 és 0,9 ezrelékes és 36 településen nem jegyeztek egyetlen fertőzöttet sem.

A Kovászna megyei prefektúra tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány kitörése óta hivatalosan 8555 háromszéki fertőződött meg a vírussal és hétfőig 69 567 dózis koronavírus elleni oltást adtak be, ezekből 30 694 a második dózis vakcina. A háromszéki háziorvosi rendelőkben eddig 2424 egydózisú koronavírus elleni oltást adtak be az igénylőknek.

(Címlapkép: MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?