banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Ingyen kultúrával serkentenék az oltakozási kedvet

Az akció azokra érvényes, akik az egyik bukaresti drive-thru központban adatják be maguknak a vakcinát.

Ingyenes színházi-, bábszínházi-, cirkuszi-, vagy múzeumi belépőt kapnak azok, akik június 1-én oltatják be magukat a bukaresti Alkotmány téren (Piața Constituției) kialakított drive-thru oltási központban. Ezt Nicușor Dan, bukaresti főpolgármester jelentette be a Facebookon keresztül. A beoltott személy az egész családját magával viheti az adott művelődési intézménybe, térítésmentesen.

Az akcióban résztvevők 14, a bukaresti önkormányzatnak alárendelt művelődési intézmény közül választhatnak. A jegyeket a kedvezményezettek az év végéig használhatják fel.

A kezdeményezéssel az oltakozási kedvet szeretné serkenteni a fővárosi önkormányzat. Országos szinten Bukarestben a legmagasabb az átoltottság, május utolsó napján az immunizáltak számaránya meghaladta az 50 százalékot. A 2,2 millió bukaresti lakos közül 560 ezernek már mind a két dózis oltóanyagot beadták.

A kedvező adat ellenére a bukarestiek oltási hajlandósága elmarad a hatóságok elvárásaitól. A fővárosban a napi oltási kapacitás 20 ezer fő, azonban az elmúlt napokban 10 ezer körül mozgott az immunizálásra jelentkezők száma, a csúcs pedig 14 ezer volt.

(Nyitókép: MTI)

Kapcsolódók

Kimaradt?