A kórházi ágyak csaknem fele foglalt: ugrásszerűen nőtt a fertőzöttek száma Maros megyében is

A súlyos és közepesen súlyos állapotban lévő koronavírusos betegek számára fenntartott több mint 400 ágynak csaknem a fele foglalt a Maros megyei kórházakban jelen pillanatban.

Egyelőre 430 ágy áll rendelkezésre a Covid- betegek ellátására megyeszerte, ezeknek körülbelül a negyven százaléka már foglalt, de ha a szükséges, hatvan százalékkal lehet növelni a kórházi kapacitást – tájékoztatott dr. Iuliu Moldovan, a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője. Mint fogalmazott, ha a járványügyi helyzet romlik, a páciensek ellátására szánt ágyak számát akár 700-ra is tudják növelni.

Az elmúlt napokban Maros megyében – az országos trendet követve – jelentősen megnőtt a fertőzések száma, különösen a megye városaiban, így ezeken a településeken fokozottan odafigyelnek az egészségügyi hatóságok, hogy felkészülten várják az újabb hullám csúcsát. Maros megyében a községek csaknem felében 3 ezrelék feletti az előfordulási arány, továbbá Marosvásárhelyen ez az érték meghaladta a 9 ezreléket ezer lakosra számítva.Illusztráció | Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az esetek száma valószínűleg még tíz napig emelkedik – véli dr. Iuliu Moldovan. A szakember szerint az előző hullámhoz hasonlóan Marosvásárhelyen és a hozzá tartozó peremtelepülésekben ugrásszerűen emelkedtek a koronavírussal fertőzöttek száma. A legutóbbi adatok szerint egy nap alatt több mint 600 esetet regisztráltak Maros megyében.

Az elmúlt 24 órában országszerte is jelentősen megnőtt a fertőzések száma. A Stratégiai Kommunikációs Csoport közlése szerint több mint 34 ezer esetet regisztráltak országszerte, ami csaknem duplája az előző napokon jegyzettekhez képest.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?