A kolozsvári karácsonyi vásár szervezőjének megint meggyűlt a baja a magyar felirattal

A kolozsvári önkormányzatnak sehogyan sem sikerül zöld ágra vergődnie a karácsonyi vásár feliratozásával. Az előző években sorozatosan elmaradt a magyar feliratok kihelyezése, most azonban részben megoldódott a probléma, de csak részben.

A korábbi években is állandó problémát szült a kolozsvári karácsonyi vásár feliratozása, ugyanis a helyi önkormányzat által megbízott szervező cég következetesen „elfelejtette” a magyar feliratok kihelyezését, s erre csak utólagos figyelmeztetés és a sajtóvisszhang hatására került sor, de akkor is csak délmegoldásként. Miután tavaly lejárt a korábbi szervezővel kötött keretszerződés, a kolozsvári polgármesteri hivatal az Untold Fesztivált is szervező cégre bízta a karácsonyi vásár megszervezését. Arról is szó volt korábban, hogy az előző keretszerződés hiányosságát – történetesen azt, hogy nem volt kitétel a többnyelvű feliratozás – pótolni fogják, hogy ezután ne legyen gond a román és az angol mellett a magyar kiírás sem.

Fotók: Stiri de Cluj

Úgy tűnik azonban, ismét homokszem került a gépezetbe. A napokban elkezdődött Kolozsvár főterén a karácsonyi vásár előkészítése és meghozták, illetve felállították a vásár két szimbolikus főkapuját is. Az egyiken románul és magyarul van kiírva a rendezvény neve, a másikon viszont román és angol nyelvű felirat szerepel. Sehogy sem sikerült tehát egymás mellé–alá összehozni a román, a magyar és az angol variánst.

Megtudtuk, az RMDSZ kolozsvári frakciója még szerdán, a vásár kapuinak, illetve a feliratok megjelenése előtt memorandumot tett le a polgármesteri hivatalban, amelyben emlékeztetik az önkormányzatot, hogy tartassa be a szerződésben foglalt kitételeket a karácsonyi vásárt szervező céggel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?