Egy év kihagyás után ismét megrendezték a kolozsvári karácsonyi vásárt - ilyen a hangulat (VIDEÓ)

Igaz, hogy szerényebb körülmények között, de egy év kihagyás után idén végre ismét karácsonyi vásár nyílt a Mátyás-szobor mellett. Kevesebb az árus, mint az előző években, ám a látogatók szerint ez „valahogy nem vevődik észre” a hangulaton, hiszen rengeteg az ember, akik már mind nagyon várták, hogy kicsit kimozduljanak a házból és a friss levegőn igyanak meg egy pohár forralt bort.

A vásáron egyébként az előző években megszokotthoz hasonlóan fellelhetők a klasszikus boltok, a gesztenyeárusok, a forralt bort árulók, vannak karácsonyfadíszesek, kézzel készített gömböt, gyertyatartót, adventi koszorút, díszes üveget, horgolt játékokat, kézzel készített nyakéket árulók, és persze a kürtőskalács és lángos sem maradt ki a kínálatból.

A vásározók szerint, aki oda kilátogat, az „megkapja idén is magának a neki kedves üzleteket”, és a gyerekeknek külön öröm az óriáskerék, a körhinta és a dobfelszerelés, amelyeket mind kipróbálhatnak, így az egészen kicsiktől a legnagyobbakig mindenki találhat magának megfelelő szórakozást. 

Némileg azonban beárnyékolja a rendezvény sikerét, hogy idén sem kerültek ki magyar nyelvű feliratok a vásáron, mivel a szervező cégnek nincsem semmilyen szerződési kötelezettségre erre nézve. Az kolozsvári tanács RMDSZ-frakciója igyekezett meggyőzni a szervezőket, hogy tegyék ki a magyar feliratokat, amire ígéretet is kaptak, azonban a megnyitóra ez nem történt meg. Az újabb megbeszélések szerint hamarosan pótolják a hányosságot. 

Kapcsolódók

Kimaradt?