Megszavazták: 21 kilométer hosszú lesz és több mint kétmilliárd euróba kerül a kolozsvári metró

Elfogadta hétfői rendkívüli ülésén a városi képviselőtestület a kolozsvári metró megvalósíthatósági tanulmányát. A dokumentum szerint a beruházás 128 hónapon belül készül el, költsége meghaladja a kétmilliárd eurót – közölte Oláh Emese alpolgármester kabinetje.

A metróvonal 21,03 kilométer hosszú lesz, és Szászfenest köti össze a Szentgyörgyhegyi/Muncii út végével a Főtér, illetve a Mărăşti tér érintésével. A metróvonal Szászfenesen 6,3 kilométer, Kolozsváron 14,7 kilométer hosszú lesz.

A 19 megálló és a depó Szászfenesen a Şesului de Sus utcában, a Teilor utcában, az Eroilor utca környékén, az Abatorului utcában, a szászfenesi kaszárnyánál, a megépítendő Regionális Sürgősségi Kórháznál és a Răzoare utcánál, majd Kolozsvár területén a Szent János úton, a Kalányos/Primăverii utcában, a Monostori úton, a Mócok útján, az Unió/Memorandumului utcában, a Főtéren, a Magyar utcában/B-dul 21 decembrie 1989, a Bocskai/Avram Iancu téren, ismét a Magyar utcába, a Mărăşti téren, a Szamosfalvi/Aurel Vlaicu úton, a Bodza-szoros/Beiuşului utcában, a Szentgyörgyhegyi/Muncii sugárúton, és a Szopori úton épül meg.

Kolozsvári metró - látványvideó

Elfogadtuk a kolozsvári metró megvalósíthatósági tanulmányát!A nagy léptékű projekt költsége meghaladja a kétmilliárd eurót, a pontos összeg áfával együtt 2 052 196 984 euró. A projektet a nagy infrastrukturális beruházások program, a szállítási operatív program és az országos helyreállítási terv révén EU-s forrásokból, a szállításügyi tárcától származó kormányzati forrásokból, illetve Szászfenes és Kolozsvár önkormányzatok saját forrásaiból finanszírozzuk. A metróvonal 21,03 kilométer hosszú lesz, és Szászfenest köti össze a Szentgyörgyhegyi/Muncii út végével a Főtér, illetve a Mărăşti tér érintésével. A Mărăşti tér után a metró kettéágazik, egyik ága a Szentgyörgyhegyi út, másik ága pedig Szopor felé tart. A metróvonal Szászfenesen 6,3 kilométer, Kolozsváron 14,7 kilométer hosszú lesz. A projekt megvalósítására előirányzott 128 hónap első szakasza, 2020 májusa és 2021 októbere közötti, előzetes tervezési időszak már eltelt, a licit időszaka jövő év decemberéig tart, magára a kivitelezésre 96 hónap jut. Az alábbi látványvideó a metró néhány megállóját mutatja be. ????????A fost aprobat Studiul de Fezabilitate pentru metrou! În ședința extraordinară a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat proiectul privind Studiului de fezabilitate a Magistralei I de Metrou. Opțiunea de traseu recomandată prin acest studiu este: Florești - Piața Unirii - Piața Mărăști - Muncii / Europa Unită - Depou Sopor. Traseul va avea o lungime de 21,03 km și va dispune de 19 stații. Investiția totală: 2.052.196.984 EURO. Durata de realizare a investiției va fi de 128 de luni, iar finanțarea obiectivului va fi realizată din diverse surse: PNRR, POIM, Alocări de la bugetele naționale și locale, dar și alte surse de finanțare identificate pe parcurs. În imaginile de mai jos puteți vizualiza o simulare video a câtorva stații ale viitorului metrou clujean.

Közzétette: Oláh Emese – 2021. november 22., hétfő

A metrószerelvények 3 kocsival közlekednének minden 90 másodpercben, így óránként maximum 21 600 személyt szállíthatnának. A Mărăşti tér után a metró kettéágazik, egyik ága a Szentgyörgyhegyi út, másik ága pedig Szopor felé tart.

A projekt megvalósítására előirányzott 128 hónap első szakasza, a 2020 májusa és 2021 októbere közötti, előzetes tervezési időszak már eltelt, a licit időszaka jövő év decemberéig tart, a kivitelezésre 96 hónap jut.

A projektet a nagy infrastrukturális beruházások program, a szállítási operatív program és az országos helyreállítási terv révén EU-s forrásokból, a szállításügyi tárcától származó kormányzati forrásokból, illetve Szászfenes és Kolozsvár önkormányzatainak saját forrásaiból finanszírozzák.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?