banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Egy előre látható akadály: sótömb lassítja a kolozsvári metró kivitelezését

Illusztráció forrása: geofortehnic.roA geológus szakembereket egyáltalán nem lepte meg, a megvalósíthatósági tanulmányán dolgozó cégeket és az önkormányzatot annál inkább, hogy sótömbbe tervezték a kolozsvári metró nyomvonalát. A tervezési baki időveszteséggel és a tervezettnél nagyobb kiadásokkal jár.  

Sótömböt találtak a kolozsvári metró tervezett nyomvonalán a beruházás megvalósíthatósági tanulmányán dolgozó konzorcium munkatársai. Ez állítólag a Szentpéteri templomtól Szamosfalváig húzódik, beleértve a Mărăști-lakótelep szélén található IRA-hidat és környékét. Ez utóbbi azért fontos részlet, mivel itt lenne a megálmodott kolozsvári integrált közlekedési hálózat egyik fontos csomópontja, ahol a metró találkozna az elővárosi vasúttal.

Silye Lóránd geológus, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem geológiai intézetének adjunktusa szerint a szakemberek számára egyáltalán nem meglepő az, hogy a szóban forgó övezetben egy sótömböt találtak. Elmondása szerint régebbi publikációk is utaltak már a sókészlet meglétére, arról nem is beszélve, hogy a közelben helyezkedik el az egykori sósvizű szamosfalvi fürdő, s a rendszerváltás utáni beruházások alkalmával végzett próbafúrások során is többször elérték a sóréteget. „Geofizikai mérésekkel könnyen ki lehetett volna mutatni” – nyilatkozta a szakember a Maszolnak.

Silye Lóránd elmondta, a só több tekintetben is problémás lehet a tervezett beruházás számára. Előre nem lehet tudni, hogy stabil marad-e, ha megbontják, ráadásul a metrószerelvények folyamatosan erős rezgéseket fognak kelteni. Ez ugyanakkor a legkisebb veszély, aminél jóval nagyobb problémát jelent, hogy a víz oldja a sót. Ha a megbontott sórétegbe víz kerül, hatására üregek alakulnak ki, melyek idővel beomolhatnak. Ennek megelőzésére, az átfúrást követően a sóréteget hermetikusan el kell majd zárni a víztől. Komoly kihívást jelent műszaki szempontból az is, hogy a só erősen korrozív, a tordai bányában jól látható, hogyan teszi tönkre a fémet.

„Nem tudom, hogy vezettek-e valahol sóban metrót, természetesen nem állítom, hogy nem, s azt sem, hogy technikailag kivitelezhetetlen” – jelentette ki Silye Lóránd.

Megtartanák a nyomvonalat

A sajtóban jelentek már meg olyan információk, hogy a sótömb miatt megváltoztatják a metró nyomvonalát, azonban ez nem az első számú opció, mondta el a Maszolnak Oláh Emese alpolgármester. Az önkormányzat kérte az előtanulmány elkészítésével megbízott cégeket, hogy 60 napon belül nyújtsanak be javaslatot arról, milyen műszaki lehetőségek kínálkoznak az adott körülmények között. Oláh Emese egyelőre nem tudott érdemben nyilatkozni arról, hogyan befolyásolja a nyomvonalon elhelyezkedő sótömb a beruházás kivitelezési időtartamát és a költségeket.

Emil Boc polgármester túlzottnak tűnő optimizmussal szokott nyilatkozni a metróprojektről, amin ez a fejlemény sem változtatott. „50 évvel ezelőtt az ember eljutott a Holdra, most a Marsra is, gondolhatják, hogy meg lehet építeni egy metrót, akkor is, ha egy marék só áll az útjában” – mondta az önkormányzat első embere. Remélhetőleg a kincses város földalatti vasútja hamarabb elkészül majd az első Marsra-lépésnél, az azonban fölöttébb valószínűtlen, hogy a Boc által belengetett határidőre megtörténne.

Polgármesteri hurráoptimizmus

2020 októberében a polgármester több sajtóorgánumnak is azt nyilatkozta, hogy a kolozsvári metró megépítéséhez kevesebb időre lesz szükség, mint amennyi alatt elkészült a bukaresti Drumul Taberei szárnyvonal. Ez utóbbinak a kivitelezése 9 évnél többet vett igénybe. Emil Boc reményei szerint „a 2022-2024-es időszakban elkezdődhetne a munka legalább egy szakaszon”. Az, hogy 2022-ben ez megtörténhetne, teljes képtelenség, mivel egyelőre a megvalósíthatósági tanulmány sem készült el, a 2024-es kezdés azonban még összejöhet, ha minden úgy megy majd addig, mint a karikacsapás.

Szakemberek becslései szerint a 14,4 kilométeresre tervezett kolozsvári metró kivitelezése 128 hónapot, közel 11 évet vesz majd igénybe, s közel 1 milliárd euróba kerül. Dan Tarcea alpolgármester szerint valószínű, hogy a nyomvonalon található sótömb miatt nőni fognak a költségek, de nem számottevő mértékben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Oláh Emese korábbi közlése szerint az önkormányzat uniós forrásokból kívánja finanszírozni a beruházást. A metróprojekt szerepel az országos helyreállítási tervben (PNRR), azonban ahhoz, hogy annak keretében lehessen megoldani a finanszírozását, 2022 folyamán meg kellene kötni a szerződést a majdani kivitelezővel.

A nagy infrastrukturális beruházásokat monitorozó civil szervezet, a Pro Infrastrctură Egyesület tavaly novemberben figyelmeztetett rá, hogy a projekt az inkompetencia és a bürokrácia miatt a kelleténél lassabban halad, ami miatt eleshet a PNRR-s finanszírozástól. A nyomvonalon talált sótömb biztosan nem javítja a beruházás esélyeit.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?