Idén két karácsonyi vásárban hangolódhatnak az ünnepekre a kolozsváriak

Két helyszínen szervez karácsonyi vásárt a kolozsvári önkormányzat: az egyiket hagyományosan a főtéren, a másikat pedig a hamarosan átadásra kerülő Horia Demian Sportcsarnok előtti téren szervezik – derül ki az önkormányzat közleményéből.

A két helyszín abban különbözik egymástól, hogy a körhinta és az óriáskerék a város főterén lesz elhelyezve, a hamarosan elkészülő Horia Demian sportcsarnok előtti téren pedig a körhinta mellett korcsolyapályát is kialakítanak majd. Ugyanakkor nem marad el egyik helyszínen sem a kézműves vásár és az ételeket kínáló házikókat is kihelyezik.

Fotó forrása: Megyesi Helga

„A kolozsvári karácsonyi vásár mindenkié: gyerekek, szülök, nagyszülők, etnikai hovatartozástól függetlenül minden évben jelen vannak az eseményen” – mondta Oláh Emese Kolozsvár alpolgármestere. Kiemelte, az elfogadott feltételek alapján úgy kell megszervezni majd a vásárokat, hogy a teljes weboldala, a különböző feliratok és minden promóciós anyag magyar nyelvre is le kell legyen fordítva a román és az angol mellett. „Így, abban bízunk, hogy sikerül elkerülni azokat a kellemetlenségeket, pontosabban a magyar nyelvű feliratok hiányosságát, amelyekkel sajnos minden évben valamilyen módon találkoztunk" – tette hozzá.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?